Replica lui Veaceslav Platon față de emiterea mandatului de arest și de implicarea lui în frauda de la BEM

1
Foto:adevărul.ro

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile în cazul fraudei bancare de la BEM, susține că ceea ce s-a petrecut astăzi e o tentativă de a i se face un dosar politic.

Acesta susține că nu a fost chemat niciodată la audieri și că totul a fost făcut în grabă. Platon a declarat pentru ZIARUL DE GARDĂ că „Pla­ho­t­niuc a aflat că eu am ofe­rit mai multă infor­ma­ție des­pre fur­tul mili­ar­du­lui orga­ne­lor de drept din mai multe țări și des­pre multe alte ile­ga­li­tăți comise de el. De aceea, con­si­der că acest dosar este unul fabri­cat, bazat pe unele decla­ra­ții făcute de Ilan Șor și ghi­dat de Vlad Pla­ho­t­niuc. Sunt de acord să fiu audiat de către pro­cu­rori prin inter­me­diul unei con­fe­rințe video, care să fie înre­gis­trată și la care jur­na­liș­tii să aibă acces liber”, a spus omul de afaceri.

Platon a mai adăugat că tot ce se petrece acum se face doar spre binele lui Vlad Plahotniuc și că totul decurge conform planului făcut de către acesta. În același timp, el susține că nu are nicio legătură cu frauda bancară care a prejudiciat statul cu 1 miliard de euro.

„Eu sunt mar­to­rul care poate povesti, în cele mai mici deta­lii, cine se face vino­vat de acest furt, cum a avut loc și cine bene­fi­ci­ază pe seama aces­tor bani?… Da, recu­nosc, am pri­e­te­nit mulți ani cu Șor și am cola­bo­rat cu Pla­ho­t­niuc, de aceea acum ei mă leagă de fur­tul din sis­te­mul ban­car, însă mare noroc a fost atunci când în febru­a­rie 2014 am decis să plec din Mol­dova din cauza neîn­țe­le­ge­ri­lor între mine și Pla­ho­t­niuc”, ada­ugă Pla­ton, care sus­ține că se află acum în Ucraina.

Omul de afaceri, care se ală acum în Ucraina, a mai declarat pentru UNIMEDIA că  în foarte scurt timp urmează să prezinte probe concludente și declarații unor organe de investigație din străinătate.

„Vom da depoziții foarte clare despre modul cum s-a făcut acest furt, unde au fost transferați banii, în ce condiții și cel mai important cine este beneficiarul final. Voi da aceste depoziții numai nu Procuraturii Anticorupție, cea care este părtașă acestei scheme”, a declarat Platon.

Acesta spune că în cel mai scurt timp posibil se va afla adevărul despre miliard și că Vlad Plahotniuc l se teme că adevărul va ieși la iveală și că se face lumină în acest caz. Acum, că mai mulți oameni au început să vorbească, el încearcă să șteargă urmele și face tot posibilul ca martorii cei mai importanți să nu fie la libertate.

Menționăm că astăzi procurorii anticorupție și ofițerii CNA au demarat percheziții în mai multe bănci și oficii. În urma acestora, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că a fost găsită o legătură între investigarea fraudei bancare și omul de afaceri Veaceslav Platon. Cel din urmă ar fi obținut credite neperformante în valoare de 800 de milioane de lei, începând cu anul 2011.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente