Lovitură de stat în Turcia! Armata anunță că a preluat puterea. Accesul la Internet a fost restricționat

A Turkish military stands guard in the Taksim Square in Istanbul
Foto:reuters.com

Militarii turci anunță că au preluat puterea în stat, din motive democratice, promițând că drepturile omului vor fi respectate. Statul de drept trebuie să rămână o prioritate. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, informează REUTERS, precum și câteva surse de informații din Turcia.

Totul s-a întâmplat la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul. Canalele de știri din Turcia au anunțat o „Tentativă de lovitură de stat” și mobilizare în fața sediului Statului Major al armatei. În același timp, avioane de luptă survolau la joasă altitudine Ankara, urmate de elicoptere, informează AGERPRES.

De asemenea, autoritățile turce informează că militarii și comandanții cu rang înalt sunt ţinuţi ostatici.Accesul la Facebook, Twitter și Youtube a fost restricționat în Turcia, au anunțat vineri seara grupuri de monitorizare a internetului citate de Reuters.

Administraţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a denunţat o tentativă de lovitură de stat militară, promiţând că va opune rezistenţă şi că autorii revoltei vor fi pedepsiţi. Președintele se află în siguranță, scrie MEDIAFAX.

Sursa video: Canal YouTube: Alex Johnson

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente