Tinerii interesați de protecția mediului înconjurător pot participa la un schimb de experiență în Polonia

2014_Tarnobrzeg,_Zamek_Tarnowskich_01
Foto:wikipedia.org

Tinerii interesați de protecția mediului înconjurător, jurnalism, fotografie și artă scenică, care doresc să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul ecologiei sunt invitați să participe la un program de schimb de experiență la Tarnobrzeg, Polonia.

Programul are are drept scop elaborarea unor modele de acțiuni pentru sensibilizarea societății cu privire la provocările ecologice actuale, prevenirea poluării și altor amenințări de mediu. Perioada programului este 18-29 august 2016. Locul desfășurării – Tarnobrzeg, Polonia.

Proiectul „How to save our planet” este o colaborare dintre 3 organizații partenere din Polonia, Franța și Moldova. Trainingul va aduna 8 participanți din Polonia (Tarnobrzeski Dom Kultury), 7 din Franța (Ligue des Vosges l’Eneignement) și încă 7 din Moldova (Asociația Tinerilor Artiști ”Oberliht”), cu vârstele cuprinse între 20-30 de ani. Tinerii vor răspunde la întrebări legate de provocările de mediu, vor lucra asupra unor planuri de acțiuni pentru păstrarea patrimoniului natural și își vor concentra atenția asupra posibilităților de prevenire a poluării și altor amenințări la adresa mediului înconjurător, anunță civic.md.

În timpul training-ului vor fi organizate discuții care vor aprofunda cunoștințele în domeniu, dar și workshop-uri de jurnalism, fotografie și teatru.

Orele de jurnalism vor permite tinerilor să acumuleze abilități specifice domeniului, în special în ceea ce ține de interviuri și editare. Workshop-urile de teatru vor oferi tinerilor posibilitatea să-și îmbogățească abilitățile de a-și exprima viziunile prin intermediul mișcării scenice. Activităților sus-menționate li se vor adăuga workshop-uri fotografice, care vor avea drept scop vizualizarea anumitor aspecte ecologice specifice prin intermediul artei fotografice. Toate aceste activități vor contribui la obținerea abilităților și competențelor necesare la dezvoltarea tinerilor în domeniile care îi interesează, cât și la creșterea unor tineri europeni informați.

De asemenea, participanții vor elabora un ghid ecologic care va fi prezentat ulterior elevilor din școlile orașului Tarnobrzeg. Având în vedere faptul că participanții la training vor vorbi 3 limbi, ghidul va fi disponibil și pentru tinerii din Franța și Republica Moldova.

Pe parcursul trainingului, participanții vor vizita orașele Krakow și Sandomierz.

Criterii de eligibilitate:

Candidații trebuie să fie rezidenți din Moldova cu vârsta cuprinsă între 18-26 ani, să prezinte interes față de domeniul ecologiei, jurnalismului, fotografiei sau teatrului și să fie motivați să participe la program. Candidații trebuie să posede limba engleză la nivel de comunicare, astfel încât să poată consulta documentația de proiect și comunica cu ceilalți participanți la program.

Condiții de participare

Va fi asigurată cazarea și alimentarea participanților pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului;

Organizatorii vor rambursa până la 170 Euro din costurile de transport internațional spre locul desfășurării proiectului, respectiv participanții vor trebui să contribuie cu restul sumei pentru transport în cazul în care vor depăși această limită.

Doritorii de a lua parte la atelier sunt rugați să trimită la adresa [email protected] următoarele documente:

– Curriculum Vitae (cu informații relevante pentru proiect, email, telefon);

– Scrisoare de intenție (200-300 cuvinte).

Termenul-limită pentru depunerea dosarului: 17 iulie 2016

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente