(video, foto) Patru bărbați, printre care și tineri au fost arestați pentru falsificarea numerelor la mașini

2
Foto:border.gov.md

Alți patru moldoveni, implicați într-o grupare criminală specializată în falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor, sunt documentați de polițiștii de frontieră. S-a reușit depistarea acestora, datorită continuării măsurilor de cercetare în cadrul cauzei penale, pornită la începutul anului curent pe faptul deţinerii, vânzării și folosirii documentelor oficiale false.

Astfel, în dimineața zilei de astăzi, 28 iunie 2016, angajații Direcției regionale Vest au descins la sediile câtorva stații de întreținere și reparare a autovehiculelor din raionul Nisporeni. Urmare a perchezițiilor au fost depistate și ridicate mai multe unități de transport cu elemente de identificare falsificate. Acestea au fost disponibilizate la sediile Sectoarele Poliției de Frontieră din zona de responsabilitate, până la finalizarea investigațiilor.

Phto Credit: border.gov.md
Phto Credit: border.gov.md

Din cercetările preliminare, polițiștii de frontieră au constatat că mijloacele de transport, cu numere de înmatriculare internaționale, erau introduse în R.Moldova în mod fraudulos, după care erau supuse unor modificări mecanice a codului VIN sau cel de caroserie, dar și a numărului de motor. Ulterior, autovehiculele erau puse în circulație pe teritoriul R.Moldova cu plăcuțe de înmatriculare moldovenești.

Toată „afacerea” ilegală era pusă în practică de patru cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, locuitori ai raioanele Ungheni și Nisporeni.

Phto Credit: border.gov.md

În prezent, suspecții sunt cercetați penal, în stare de libertate, pentru ,, Falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor” și pentru ,,Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false”. În cazul în care va fi dovedită vinovăția, bărbații riscă amendă în mărime de la 500 la 1500 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente