Ce bunuri urmează să-i fie confiscate lui Filat. Acestea vor trece în proprietatea statului

7601936
Foto: Sputnik / Miroslav Rotari

Ex-premierul Vladimir Filat a fost condamnat, luni, la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, amendă de 60 mii lei, privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de 5 ani şi retragerea „Ordinului Republicii”, conferit de preşedintele Nicolae Timofti în anul 2013. Judecătoria Buiucani a emis astăzi sentinţa în dosarul ex-premierului acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Magistraţii au mai decis să confişte toate bunurile lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Este vorba de 2 maşini Volkswagen Touareg, anii fabricării 2013 şi 2015, o Toyota, anul fabricării 2013 şi un Porsche Cayenne, scrie Sputnik Moldova.

Vor fi confiscate de asemenea mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane lei şi anume acţiunile la SA Kapital Invest, acţiunile companiei Ipteh SA şi mai multe imobile din Chişinău.

Filat rămâne fără un imobil situat pe strada Mitropolit Gurie Grosu, nr. 27, cu o valoare estimată la peste 4,622 milioane de lei, un teren pe strada Ismail 33/1 cu o valoare cadastrală de aproape 1,6 milioane lei, o construcţie de pe strada Ismail 33/1 cu valoarea de aproape 6 milioane de lei.

De asemenea, statul confiscă din averea lui Filat un teren amplasat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, cu valoarea de  peste 15 milioane de lei, trei construcţii de pe aceiaşi adresă, valoarea cărora depăşeşte 62 de milioane de lei, 17 milioane de lei şi, respectiv, 1,175 de milioane.

Instanţa a mai confiscat pe aceiaşi adresă şi trei încăperi ce costă peste 337 de mii de lei, 571 de mii de lei şi, respectiv, 316 mii de lei.

Judecătorii au mai decis să încaseze de la Vladimir Filat în folosul Centrului Naţional Anticorupţie cheltuielile judiciare de 15,5 mii de lei. Cardurile bancare sechestrate în perioada anchetei, care sunt corpuri delicte în dosar, sunt păstrate pe perioada valabilităţii dosarului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente