Klimenko crede că Shor a fost arestat deoarece pregătea un candidat pentru prezidențiale

shorshor2
Foto:Ilan Șor și utopia de la Orhei

Partidul politic „Ravnopravie”, lider al căruia de curând a fost ales primarul de Orhei Ilan Shor, susține că arestarea acestuia nu este altceva decât o răfuială politică. Președintele Comitetului executiv al formațiunii a ținut să enumere realizările edilului în primul an de mandat ca argument în acest context.

Făcând referire la alegerile prezidențiale din toamnă, Klimenko a spus că pe plan politic Ilan Shor devine un pericol pentru actuala putere, scrie AGORA.

„Cineva din conducerea partidelor de la putere a aflat probabil despre faptul că Ilan Shor pregătește o candidatură foarte puternică pentru funcția de președinte. Ei au văzut în Ilan Shor un concurent foarte puternic. Reieșind din posibilitățile sale, inclusiv cele financiare, Shor poate schimba cursul politic din țară. Acesta este unul din aspectele și motivele de arestare a lui Ilan Shor”, a declarat Klimenko.

Potrivit politicianului astăzi deciziile organelor de drept nu se iau în baza dovezilor, ci în baza informațiilor din presă. „Asta e cel mai periculos. Ravnopravie nu va rămâne pe margine. Procurorii nu au argumente”, a conchis președintele Comitetului executiv al partidului Ravnopravie.

Amintim că Ilan Shor a fost reținut ieri pentru 72 de ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente