Joi se testează sirenele de avertizare din Chișinău. La ce oră va suna alarma

sirene1
Foto: Publika.md

ATENȚIE!!! Această știre e din iunie 2016, nu din 2022. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale desfășoară un control complex al sistemului automatizat de înştiinţare centralizată al Republicii Moldova, acțiune care este în conformitate cu Planul de pregătire la protecţia civilă al Republicii Moldova.

Dacă tot cauți informații din 2022, iată: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență nu confirmă că astăzi, 3 martie, se vor auzi sirene în capitală.

 

Serviciul Situații Excepționale și administraţiile publice locale atenţionează populaţia că sirenele stradale se vor auzi timp de până la trei minute, printr-un semnal al protecţiei civile cu semnificaţia „Atenţie tuturor!”.

La auzirea acestor sirene, cetăţenii sunt îndemnaţi să dea dovadă de calm, iar şefii instituţiilor şi factorii de decizie ai administraţiilor publice locale sunt rugaţi să asigure liniştea în teritoriu şi continuarea activităţii de mai departe.

Sirenele vor începe a fi auzite de la ora 14.00.

Destinaţia sistemului automatizat de înştiinţare centralizată (prin conectarea sirenelor stradale) este alertarea populaţiei în caz de eventuale accidente radioactive, chimice sau calamităţi naturale, iar verificările de specialitate ale sistemului sunt făcute cu scopul de a vedea funcţionalitatea acestuia.

În ţară există 270 de sirene, dintre care 115 în Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente