(foto, video) Vlad Filat și-a pierdut cunoștința la Judecătorie. Şedinţa a fost întreruptă

IMG_8691
Foto: Ziarul Național

O nouă şedinţă de judecată în dosarul lui Vlad Filat a fost întreruptă. Ex-premierul, care se află în greva foamei de 17 zile, a acuzat slăbiciuni, iar apărarea a cerut ca acesta să fie consultat de medic. Judecătorul a decis continuarea şedinţei miercuri, 22 iunie, transmite IPN.

Acuzatoarea de stat, Adriana Beţişor, a comunicat că inculpatul a solicitat să fie consultat de medic, dar pentru că avea slăbiciuni a fost chemată ambulanţa. „Apărarea a solicitat amânarea şedinţei pentru a efectua anumite investigaţii. Nu este un certificat medical care ar atesta că inculpatul ar fi în stare gravă”, a comunicat Adriana Beţişor.

 

 

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, a spus că şedinţele de judecată au loc într-o grabă nejustificată şi, chiar dacă clientul său este într-o stare în care nu poate vorbi în faţa instanţei, se insistă ca şedinţele să aibă loc una după alta. Apărătorul spune că au devenit foarte dure condiţiile de detenţie: de 20 de zile lui Vlad Filat nu i se permite să vorbească la telefon, să se vadă cu părinţii, nu se permite să fie consultat de un medic calificat din afara sistemului penitenciar. Avocatul consideră că aceste acţiuni au ca scop să-l distrugă moral pe clientul său.

 

 

În cadrul şedinţei, apărarea a solicitat ca Vlad Filat să fie consultat de un medic cardiolog. „Acesta şi-a pierdut cunoştinţa în anticamera judecătorului. Are o stare care nu-i permite să se afle la judecată”, a spus avocatul, precizând totuşi, că Vlad Filat va ţine greva foamei până când va fi auzit şi i se va asigura o justiţie corectă. Politicianul a fost dus înapoi la penitenciar unde, potrivit avocatului, nu are parte de o asistenţă medicală calificată.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie 2015 şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Fostul premier pledează nevinovat.

Photo Credit: Ziarul Național
Photo Credit: Ziarul Național
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente