BAC 2016: Iată câți elevi au fost eliminați până acum de la examene

Upcoming Bank Exams
Foto: todaysprint.com

Examenele de bacalaureat sunt în plină desfășurare. Elevii au susținut până acum câte două sau trei examene, în dependență de limba de studii. La sesiunea curentă sunt admiși 21.524 candidați, dintre care 16.282 (75,65%) sunt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5.242 (24,35%) sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Până acum, 30 elevi au fost eliminați de la examene pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Candidații respectivi vor avea șansa de a susține repetat examenul de bacalaureat abia la anul.

Proba la Disciplina la Solicitare (17 iunie) – Din cauza tentativelor de a frauda examenul, 7 candidați au fost eliminați de la bacalaureat, comparativ cu 5 candidați eliminați la aceeași probă anul trecut.

Proba la Disciplina de Profil (14 iunie) – Peste 20 de mii de candidați la bacalaureat au susținut testul de examen la disciplina de profil, dintre care circa 8.800 de candidați au avut proba la istoria românilor și universală, circa 10.500 de candidați – la matematică, 445 de candidați – la disciplina de profil arte, iar 223 de candidați – la disciplina de profil sport.

Potrivit datelor preliminare ale Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, astăzi nu au fost semnalate cazuri de postări cu fotografii ale testelor pe rețelele de socializare. Totuși, din cauza tentativelor de a frauda examenul, 10 candidați au fost eliminați de la BAC.

Proba la Limba Străină (10 iunie) – La această probă de examen au fost admiși 18.171 de candidați, dintre care circa 2.000 sunt restanțieri din sesiunile anterioare. Deoarece au încercat să copieze sau pentru că aveau asupra lor telefoane ori căști, 9 candidați au fost eliminați de la examen, față de 13 candidați – la proba respectivă din sesiunea 2015.

Proba la Limba de Instruire (7 iunie) – Circa 14.000 de candidați la bacalaureat au susținut proba de examen la limba și literatura română, iar circa 3 000 – la limba și literatura rusă. Pentru că aveau asupra lor dispozitive interzise, 2 candidați au fost eliminați.

Proba la Limba și literatura Română pentru alolingvi (3 iunie) – În această zi s-a desfășurat prima probă a examenului de bacalaureat din sesiunea 2016. În 64 de centre de bacalaureat, 3.118 candidații care au studiat în instituții de învățământ cu predare în alte limbi au susținut proba la limba și literatura română. Lucrările a doi candidați au fost anulate din cauza faptului că au fost prinși copiind.

 

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2016 va avea loc pe data de 21 iunie. În această zi elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă.

Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2016.

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare face apel la corectitudine și responsabilitate, îndemnându-i pe toți candidații la bacalaureat să se bazeze exclusiv pe propriile cunoștințe și să dea dovadă de integritate, pentru a nu-și compromite viitorul academic. Dacă vor trișa sub orice formă, candidații vor fi eliminați de la examen și li se vor anula notele la toate probele de bacalaureat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente