„Nopțile pianistice” revine la Chișinău la a XIV-ea ediție cu pianiști consacrați și tineri muzicieni

1
Foto: sorinlerescublog.wordpress.com

Festivalul „Nopțile Pianistice” revine la Chișinău cu pianiști consacrați, tineri muzicieni talentați debuntanți în cariera interpretativă și publicul meloman. De mai bine de un deceniu, la sfârșit de iunie, scena Sălii cu Orgă devine gazdă a tradiţionalul Festival Internațional „Nopțile Pianistice”. În acest an, festivalul se desfășoară la cea de-a XIV-ea ediție, în perioada 16 – 28 iunie 2016.

Ediția  2016  a festivalului  va cuprinde  trei concerte și va fi realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, Primăria Municipiului Chișinău și Fundația Culturală „J.S. Bach”.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 16 iunie, evenimentul fiind susținut de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan și cunoscutul  duet de pianiști Iurie Mahovici și Anatol Lapicus. În  program va răsuna  Mica  Misă  Solemnă  pentru  cor,  soliști  și  două  piane de Gioacchino Rossini.

banergeneral_0

Festivalul va continua pe data de 22 iunie, cu un concert dedicat creaţiei compozitorului Liviu Ştirbu. Deşi muzicianul este cunoscut publicului larg în preponderență ca autor de muzică ușoară, creația lui Liviu Știrbu cuprinde și un vast repertoriu de muzică academică, care merită să fie cunoscut de o audiență cât mai mare. Programul concertului va cuprinde un Concert de pian şi orchestră şi Dublu concert pentru pian, vioară şi orchestră, avându-i ca solişti pe tânăra pianistă   Livyka Știrbu-Sokolov şi concertmaistrul Orchestrei Naționale de Cameră, violonista Lola Croitoru.  Orchestra Națională de Cameră va fi dirijată de maestrul Cristian Florea (Germania).

22.06_0

„Nopțile Pianistice” se vor încheia pe 28 iunie, cu un elegant moment muzical oferit de apreciatul pianist și compozitor rus Vladimir  Sverdlov-Ashkenazy. Recitalul muzicianului va include lucrări de Scarlatti, Beethoven, Chopin, Musorgski, precum și creații și improvizații proprii.

Prețul biletelor variază între 60 – 150 lei. Casa de bilete. 022 22 25 28. Biletele pot fi cumpărate și on-line, pe www.iticket.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente