(foto) Soluțiile examenului de matematică pentru clasa a IX-a, publicate pe Internet

image4

Absolvenții clasei a IX-a au susținut astăzi examenul la matematică. La proba de examen au participat 31 239 de elevi din 1 164 de instituții de învățământ. La scurt timp după începerea acestuia, testele au fost publicate pe Odnoklassniki. Ulterior, alți internauți au venit în ajutor cu soluții. Între timp, imaginile au fost șterse.

Menționăm că, se interzice realizarea copiilor, fotografiilor sau preluarea sub orice formă a informației din teste. Pentru publicarea subiectelor examenului  și a soluțiilor la acestea până la începerea examenului sau pe durata desfășurării acestuia se va sancționa cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei – pentru persoanele fizice (ex. elevi) și cu amendă de la 6.000 la 10.000 lei – pentru persoanele juridice.

Citește și reacția Ministerului Educației față de acest incident.  „Cei care vor posta pe internet testele la examen sau rezolvările la ele vor fi sancționați”.

Imaginile alăturate ne-au fost trimise de un cititor. Dacă ai și tu un subiect de știre, nu ezita să ne scrii la [email protected] sau pe pagina de Facebook.

image1

image9

image8

image7

image6

image5

image4

image3

image2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente