(foto) Comunitatea LeaderSHE s-a mărit cu noi absolvente la sfârșitul celei de-a V-a ediții

CTV_2234
Foto:Max Cristalov

Familia LeaderSHE s-a mărit cu noi absolvente la închiderea celei de-a V-a ediții. Fetele participante și-au prezentat proiectele cu zâmbete de mândrie față de realizările lor și cu mari speranțe pentru a continua să dezvolte ceea ce au învățat.

Înainte de a-și fi primit certificatele de drept ce le atestă participarea în cadrul Academiei, fetele – studente sau eleve unite prin entuziasmul de a deveni agente ale schimbării, și-au făcut cunoscute rezultatele proiectelor și visurile mărețe ce s-au născut în cadrul celor opt luni de proiect.

Ediția a V-a a Academiei LeaderSHE și-a luat startul în octombrie, 2015, și a reunit tinere cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, care își doresc să participe activ la schimbarea comunității și să contribuie la dezvoltarea democrației participative în Republica Moldova. În cadrul acestei ediții, au fost dezvoltate următoarele proiecte:

SumTheatrum – un proiect inedit orientat spre tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, care doresc să-și valorifice creativitatea și artistismul;

PATH – proiect ce presupune organizarea unor evenimente, care pun în valoare arta și talentele autohtone;

Bunele maniere-Arta de a trăi – proiect ce a însumat o totalitate de evenimente menite să promoveze bunele maniere, bunul simț și educația.

Fetele au continuat să fie inspirate și motivate chiar și la ceremonia de închidere, întrucât au avut parte de discursuri motivaționale și îndemnuri puternice din partea celor prezenți.

Laura Vasilov, președinta organizației LeaderSHE, absolventă a ediției a IV-a: Eu cred și sper că prin intermediul LeaderSHE voi într-adevăr v-ați setat niște scopuri foarte înalte și prin proiectele voastre de voluntariat le-ați atins, iar în viitor o să vă setați obiective și mai înalte astfel încât să vă dezvoltați mai departe. Anul trecut am format organizația LeaderSHE, în cadrul căreia am dezvoltat proiecte precum: Caravana de Crăciun, LeaderSHE Junior, Femeile Moldovei sau deplasarea la Bruxelles la Parlamentul European. Vă îndemn să veniți în organizație și să dezvoltați societatea în care trăim.

PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov

Marina Covalciuc, Manager de Proiect LeaderSHE: În aceste cinci ediții, programul a crescut din punct de vedere cantitativ și calitativ. În fiecare an numărăm câte 30 noi absolvente și deja avem 170 de absolvente LeaderSHE, ceea ce înseamnă 170 de agente ale schimbării în Republica Moldova și peste hotare, pentru că absolventele noastre au fost foarte bune eleve și au câștigat burse internaționale. Suntem deja o comunitate destul de mare, care crește permanent și constant. De la ediție la ediție, participantele continuă să abordeze aceleași probleme din societate, întru soluţionarea cărora iniţiază şi coordonează propriile proiecte. Cele mai des întâlnite aspecte sunt legate de educație și anume în ceea ce privește dezvoltarea de noi competențe și abilități; promovarea unui mod sănătos de viaţă, precum şi acordarea unui suport familiilor social vulnerabile.

PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov

Mihaela Todică, mentor: Participarea mea în cadrul proiectului anul acesta a fost mai deosebită, mai interesantă și mai diversă decât cea de până acum, întrucât, dacă până acum participam în calitate de trainer, acum am avut posibilitatea să fiu și mentor pentru două fete participante. M-am simțit provocată la această etapă, pentru că fetele în ziua de azi sunt foarte emancipate, au idei foarte creative și planuri foarte mari. De fiecare dată simțeam o mare responsabilitate să mă pregătesc și să vin cu cât mai multe lucruri utile, care pot fi aplicate zi de zi. Mă uitam la ele cum absorb tot ceea ce făceam împreună, ceea ce m-a făcut să-mi placă foarte mult timpul petrecut cu ele.

Printre zâmbete entuziasmate, dar și nostalgice, am aflat și impresiile participantelor la această ediție:

Laura Guțu, anul II la Colegiul Național de Comerț: Să fii un agent al schimbării înseamnă să fii o persoană proactivă, care are scopuri bine definite și care dorește să facă ceva bun pentru societate. Vrem să continuăm să organizăm diverse evenimente, vom face și recrutări pentru că avem nevoie de ajutor, însă probabil temele vor fi diferite.

PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov

Eugenia Blajă, anul I la Facultatea Drept, USM: Când am decis să particip eram plină de energie pozitivă, ceea ce s-a menținut până la sfârșit. Era o tentație mare de a descoperi ceva nou. Aveam multe emoții când s-a desfășurat preselecția și mi-am dorit foarte mult să fiu selectată. Când am aflat că am fost acceptată am zis că aici este locul unde eu mă regăsesc, locul unde aș putea face multe lucruri interesante și plăcute alături de oameni energici, frumoși care-ți dau speranțe de a face mai mult și mai mult.

PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
PC: Max Cristalov
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente