(video) Sevilla FC a câştigat Europa League pentru al treilea an consecutiv

sevilla
Foto:www.skysports.com

Formația spaniolă de fotbal Sevilla a câștigat miercuri pentru a cincea oară în istoria sa Europa League, după ce a învins echipa engleză Liverpool cu scorul de 3-1 (0-1), în finala disputată pe stadionul „St. Jakob Park” din orașul elvețian Basel.

Liverpool a condus la pauză după reușita lui Sturridge din minutul 35. Sevilla, cu o repriză a doua mult mai bună, a revenit prin golurile lui Gameiro (46) și Coke (63, 70), transmite AGERPRES.

Învingătoare în Europa League și în precedentele două ediții ale competiției, Sevilla devine prima echipă care câștigă o cupă europeană în trei sezoane consecutive după Bayern Munchen, care s-a impus în Cupa Campionilor între 1974 și 1976.

Sevilla este totodată prima formație care triumfă de trei ori la rând în Cupa UEFA sau Europa League.

Sevilla a mai câștigat Cupa UEFA sau Europa League în 2006, 2007, 2014 și 2015, la precedentele două ediții, tot sub conducerea antrenorului Unai Emery.

Emery este al doilea antrenor care câștigă de trei ori această competiție, după italianul Giovanni Trapattoni (de două ori cu Juventus, o dată cu Inter Milano). Niciun tehnician nu are mai multe victorii în această competiție.

Prin această victorie, echipa spaniolă și-a asigurat participarea în grupele viitoarei ediții a Ligii Campionilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente