Trăiește o experiență inedită în cadrul unor workcampuri în Italia, Franța sau Suedia

foto-gruppo-workcamp
Foto:discoveringlithuania.wordpress.com

Fiecare zi poate fi trăită într-un mod inedit dacă vrem și contribuim cu ceva la acest fapt. AVI Moldova îți propune 3 proiecte care te îndeamnă să trăiești o experiență nouă și, în același timp, să promovezi protecția mediului natural, sustenabilitatea, modul sănătos de viață, pacea și alte valori universale.

Workcampul reprezintă o formă unică de voluntariat, cu o durată de 2-3 săptămîni, care are menirea să reunească un grup de tineri din diverse țări. Astfel, împreună conviețuiesc, lucrează și se ajută reciproc pentru ca să răspândească fericire atât celor mici, cât și celor mari. Iată trei proiecte pe care ți le propun ce de la „Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova”:

 

Anti­racist Reggae Festival (Marzabotto – Emilia Romagna, Italia, 10 – 22 iunie 2016)

Tema: Antirasism, antifascism, comemorare
Tipuri de lucru: Artă/ Festival/ Pace
Criterii de eligibilitate: 18 – 99 ani

Descriere: “Montagna di Suono” reprezintă o asociație care are scopul să promoveze muzica și arta în toate formele ei, în regiunea Appennino Tosco Emiliano. Ei organizează lecții de muzică și dans pentru copii și adulți, concerte și anualul eveniment antirasist Festivalul Reno Splash. Cea de a V-a ediție a festivalului va avea loc în parcul Marzabotto. Diminețile, voluntarii vor avea posibilitatea să ia parte la discuțiile organizate în corturi. La amiază, aceștia vor avea oportunitatea să privească și să participe la diverse competiții sportive. Iar serile și nopțile vor fi culminate cu muzică reggae, hip hop, indie, latin, dub și ska.

Responsabilități: Majoritatea activitățile vor cuprinde organizarea Festivalului Reno Splash, care va avea loc între 17-19 iunie.
Tema de studiu: Regiunea este cunoscută prin faptul că este locul în care 770 localnici au fost omorîți de Armata Nazistă. Voluntarii sunt invitați să discute despre antirasism, refugiați și să viziteze memorialul Montesole.
Acomodare: Voluntarii vor împărți corturile în parcul Peppino Impastato prevăzute de organizatori. Totodată, sunt încurajați să-și aducă propriile sacuri de dormit.
Cerințe: Doritorii sunt încurajați să-și aducă aparatele de fotografiat sau laptop-ul, steagul țării, energia și buna dispoziție. Principalul obiectiv al proiectului este să împărtășești, să lucrezi și să te distrezi!

 

Screen printing and pancakes in the depths of Brittany (Pouldergat, Franța, 19 iunie – 4 iulie 2016)

Tema: Artă, cultură și istoria locală
Tipuri de lucru:
Artă/ Festival
Criterii de eligibilitate:
18 – 99 ani

Descriere: Asociația „Twisted knee” are menirea să ofere sprijinul și spațiul necesar artiștilor. În același timp, organizează cursuri creative pentru adulți, copii, adolescenți, profesionali și amatori. Această asociație oferiră ajutor oricărei persoane ce-și dorește să creeze și să realizeze un proiect artistic. Centrul are o expoziție permanentă în hol, camere de lucru și o bucătărie.

Responsabilități: Kermess krampouezh este prima ediție a unui eveniment destinat tuturor amatorilor de clătite și serigrafie care va avea loc în data de 2 iulie 2016 (Skol Sant Anton, Pouldergat), iar voluntarii sunt cei care vor participa la organizarea evenimentului.
Tema de studiu: Istoria Bretaniei, viața artiștilor din Franța, tehnica serigrafiei și a clătitelor.
Acomodare: Vă rugăm să aveți cu voi sacul de dormit, cearșaful, perna și cortul.
Cerințe: Scrisoare de Motivație. Deoarece tabăra de lucru se va organiza concomitent cu festivalul de artă, aduceți-vă instrumentul muzical la care cîntați (un concert punk va culmina festivalul) pentru ca să fiți pregătiți să degajați atmosfera!

 

Midsummer Bicycle Integration Frenzy (Suedia, 21 iunie – 4 iulie 2016)

Tema: Refugiații, imigranții și minoritățile etnice
Tipuri de lucru: Predare/ Renovare/ Social
Criterii de eligibilitate: 18 – 99 ani

Descriere: În ultima perioadă, Suedia a primit un număr mare de refugiați, care au fost acomodați în satele Österfärnebo și Gysinge.

Responsabilități: Ciclismul înseamnă libertate, mișcare, interacțiune cu oamenii și cu natura, este un mod de viață. Iar dacă ciclismul este una din pasiunile tale, atunci este tabăra perfectă pentru tine! Ceea ce va trebui să faci este să repari bicicletele pentru refugiați și imigranți și să lucrezi în una din instituțiile educaționale locale. Aceasta include să-i înveți să meargă cu bicicleta și să știe și ei cum să o repare.
Tema de studiu: Integrare, dialog intercultural.
Acomodare: În una din căsuțele căminului studențesc (Färnebo folkhögskola).

Dacă ești interesat să participi și vrei să afli mai multe detalii despre procedura de aplicare sau despre proiecte, te încurajăm să expediezi un mesaj la adresa [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente