Maia Sandu dezvăluie data congresului de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)

1
Foto: basarabia.md

Congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) va fi convocat pe 15 mai, iar a doua zi vor fi depuse actele pentru înregistrare la Ministerul Justiţiei. Declaraţiile au fost făcute de către lidera proiectului politic PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la postul de televiziune Pro TV Chişinău. Potrivit Maiei Sandu, până în prezent şapte mii de persoane s-au înscris în calitate de membri ai viitorul partid politic, transmite IPN.

Fosta ministră a educaţiei a spus că foarte puţine persoane dintre cele care au depus cereri pentru a face parte din viitorul partid,  nu au fost acceptate în calitate de membri. Potrivit ei, candidaturile au fost respinse de către o comisie de etică şi integritate, care utilizează diverse mecanisme, inclusiv investigaţiile jurnalistice, pentru a stabili cine poate şi cine nu poate deveni membru al PAS.

Maia Sandu a afirmat că până acum au fost create organizaţii teritoriale ale PAS în 20 de raioane. În acest context, lidera proiectului politic a subliniat că şi-ar fi dorit o procedură mai simplă de înregistrare a unui partid.

Lidera PAS este de părerea că Ministerul Justiţiei va verifica mai riguros decât în cazul altor partide, actele de înregistrare ale acestui proiect. „Cred că o să dureze. Nu ne aşteptăm ca Ministerul Justiţiei să ne înregistreze într-o zi, mai ales că au de citit peste şapte mii de acte pe care o să le verifice minuţios”, a spus ex-ministra educaţiei .

Totodată, politiciana a afirmat că după înregistrarea partidului, va fi deschis un cont în care vor fi colectate cotizaţiile membrilor, care, potrivit acesteia, vor fi cel mai probabil, în valoare de 200 de lei de la fiecare membru pentru un an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente