Moldova ICT Summit 2016: Femeia care a început să întinerească în urma primului experiment de terapie genetică

liz2
Foto:Moldova ICT Summit

În cadrul evenimentului anual internaţional MOLDOVA ICT SUMMIT 2016, care are loc în perioada 27-28 aprilie la Chișinău, va fi prezentat proiectul revoluţionar în domeniul extinderii duratei vieții. Pe parcursul a 6 luni, compania de biotehnologie din SUA BioViva Inc. a reuşit să realizeze un experiment în rezultatul căruia a fost confirmat faptul că organismul unicului său participant – directorul general al companiei Liz Parrish – poate întineri.

În septembrie 2005, compania BioViva Inc. a început un experiment de terapie genetică a schimbărilor survenite odată cu înaintarea în vârstă, unica participantă a căruia a devenit Liz Parish.

,,Eu sunt prima femeie din istoria omenirii care și-a făcut cu succes o injecție de terapie genetică” – afirmă Liz.

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Cu ajutorul unui vector viral, i-au fost introduse genele responsabile pentru producerea de follistatin și alungirea telomerilor. Experimentul s-a încheiat cu succes la sfârșitul săptămânii trecute. Procesul de întinerire a organismului cu 20 de ani a fost confirmat de către organizația necomercială HEALES din Bruxelles și de către fondul de cercetare a Biogerontologiei, organizaţia de caritate pentru lupta împotriva bolilor legate de vârstă din marea Britanie.

Firma BioViva Inc. declară că peste 3-5 ani terapia genetică va deveni accesibilă pentru utilizarea pe scară largă.

Dezvoltarea acestui proiect a fost susţinută de către cetățeanul Republicii Moldova, Dmitrii Kaminski care conduce un fond de finanţare a startup-urilor în Londra.

,,Fondul nostru Deep Knowledge Life Sciences din start a fost creat anume cu scopul de a investi în așa gen de proiecte revoluţionare precum BioViva.  Aceasta este una dintre cele mai proeminente şi de succes companii din portofoliul nostru de investiții, dar nici pe departe nu este unica. La moment avem opt companii cu același nivel științifico-tehnologic, iar pe parcursul anului 2016 intenționăm să ne extindem esențial portofoliul de investiții”, menţionează Dimitrii. Numele lui este menționat în cele mai renumite publicaţii internaţionale, inclusiv în Forbes, BBC și DailyMail.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente