Mila Malairău, CEO AmCham: „A fi lider înseamnă să ai libertatea de a face tot ceea ce îţi doreşti”

IMG_0514

La ASEM peste de 50 studenţi au primit o lecţie de inspiraţie, ambiţie şi perseverenţă, ingrediente indispensabile succesulude la Mila Malairău, directoare executiv AmCham, una dintre eroinele campaniei.

Lecţia publică pentru studenţii de la Facultatea de Business şi Administraţie, ASEM a fost organizată in cadrul campaniei sociale „Lider la Feminin”, iniţiată de UN Women.

IMG_0509

Eroina campaniei s-a referit la definiţia plenară a succesului, care include atât împlinirea personală, cât şi cea profesională. Una dintre sugestiile pe care le-a primit studenţii a fost să se focuseze pe scopul pe care şi l-au propus, să plănuiască paşii pe care vor să-i întreprindă şi, nu în ultimul rând, să muncească cu dăruire şi implicare.

Mila Malairău a mai vorbit despre primul pas spre succes – definirea acestuia. Aceasta i-a sfătuit pe tineri să îşi alcătuiască prorpia definiţie a reuşitei, fără a lua în calcul stereotipurile societăţii. Încă un lucru important menţionat de moderatoarea lecţiei publice a fost că „nu poţi să-ţi construieşti propria fericire din contul fericirii altuia”.

De asemenea, în cadrul lecţiei publice, studenţii au mai discutat şi despre la aşteptările unui angajator faţă de un proaspăt absolvent. Răspuns la aşteptările acestuia se poate oferi doar prin muncă asiduă şi cunoştinţe profunde.

IMG_0515

Într-un final, studenţii au ajuns la concluzia că „a fi lider înseamnă să ai libertatea de a face tot ceea ce îţi doreşti”, iar treptele succesului trebuie ridicate cu demnitate şi etică.

Lecţia publică a fost organizată în cadrul Programului ONU „Femeie în Politică”, implementat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană şi Centrul  „Parteneriat pentru Dezvoltare ”, finanţat de Guvernul Suediei.

 

IMG_0511

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente