În India se vor folosi desene 3D pentru a reduce numărul de accidente rutiere

1
Foto:FEATURE CHINA / BARCROFT MEDIA/GETTY IMAGES)

Pentru a-și proteja locuitorii și pentru a încetini viteza în trafic și pe autostrăzi, India plănuiește să folosească desene 3D.

„Vom încerca să folosim desene 3D pe post de încetinitoare de viteză, pentru a evita să cumpărăm echipamente inutile”, a spus Nitin Gadkari, ministrul transporturilor din India, scrie metropotam.ro.

Iluzia optica ar trebui să-i ajute pe șoferi să încetinească în mod automat. La începutul acestei luni, în India s-a hotărât să fie îndepărtate toate încetinitoarele de viteză de pe autostrăzi, deoarece erau periculoase pentru mașinile care circulau cu viteză mare.

În India există cele mai multe accidente de circulație din lume. Potrivit celor de la World Health Organisation, peste 200.00 de oameni sunt omorâți în acest context, din cauza drumurilor proaste.

Încetinitoarele de viteză virtuale au fost folosite pentru prima oara în 2008, in Philadelphia, într-o campanie de încetinire a vitezei motocicliștilor.

Criticii susțin că în clipa în care șoferii se vor obișnui cu faptul că sunt doar desene, ei vor reveni la vechile obiceiuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente