Participantele la etapa națională Technovation Challenge își vor prezenta proiectele inovative

DSC_0437
Foto:moldova.org

10 echipe de eleve din toată țara vor prezenta aplicațiile mobile și ideile de afaceri pe care le-au elaborat pentru a îmbunătăți viața oamenilor din localitatea lor în cadrul concursului de tehnologii pentru tinere – Technovation Challenge.

În anul 2014 o echipă de fete din satul Ștefănești a ajuns în semifinale și apoi la etapa globală a competiției Technovation Challenge care a avut loc în California. Provocarea a fost de a crea o aplicație pentru a rezolva o problemă comunitară. Ele au prezentat proiectul lor Apă Pură de verificare a calității apei potabile și au câștigat competiția mondială și $10,000 pentru realizarea proiectului lor.

„Noi vrem să informăm oamenii despre calitatea apei. Calitatea apei în zilele noastre nu este doar o problemă ci o necesitate stringentă”, spunea Anna Grosu în filmulețul de prezentare a aplicației. Fetele au indicat de asemenea cazuri din localitatea lor, în care apa necalitativă ar fi creat serioase probleme de sănătate. „Aplicația noastră va oferi posibilitatea oamenilor de a afla cum ar putea să trateze apa pentru a o putea bea, fără riscul de a se îmbolnăvi.”

Duminică, 24 aprilie, cu începere de la ora 11:00 la Generator Hub (bd. Ștefan cel Mare 202, bloc 2, et. 4) 10 echipe de liceene din Bălți, Călărași, Caplani, Cărpineni, Stăuceni, Ciorescu, Cricova, Drochia, Ialoveni, Rezina, Mingir, Orhei, Oxentea, Soroca, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești, Ungheni, Vălcineț, Zîmbreni, și Chișinău își vor prezenta proiectele participante. Tot atunci va avea loc selectarea câștigătoarelor etapei naționale și ceremonia de premiere.

 

Technovation este un concurs de tehnologii pentru tinerele femei din toată lumea. Programul se desfășoară pe o perioadă de trei luni și include 50 de ore de lucru. În acest timp, echipele de tinere lucrează împreună pentru a creea și a dezvolta aplicații pe care le prezintă ulterior investitorilor. Fete cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani participă la competiția celui mai bun proiect la nivel local și apoi la nivel global. Timp de trei luni, cu ajutorul mentorilor, fetele învață să dezvolte aplicații mobile și să elaboreze un plan de afaceri pentru a soluționa o problemă concretă din comunitatea lor.

Anul acesta echipele participante au elaborat proiecte din domeniile turism, sănătate mintală, educație, lupta cu corupția, și altele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente