Bilanțul campaniei „Donez cosița”. Iată câte femei și-au donat părul în susținerea celor bolnavi de cancer

12670898_829366697169349_5824492317182598905_n
Foto: RunPink Moldova

În luna februarie curent, RunPink Moldova a inițiat campania #donezcosita, proiect prin care femeile își pot dona podoaba capilară, în susținerea femeilor diagnosticate cu cancer, care, în urma tratamentelor, și-au pierdut părul.

Odată ce presa a început să mediatizeze acest subiect, numeroase femei din țară au renunțat la o parte din păr, în scopul de a susține femeile bolnave de cancer. Astfel, până în momentul actual, au fost colectate peste 170 de cosițe, dar însuși procesul de producere a perucilor nu a început. „Perucari la noi în Moldova, practic, nu mai sunt, mulți dintre cei care au fost sunt plecați în afara țării. Am contactat specialiști din Ucraina, România și Rusia, să vedem cu care reușim să ne înțelegem mai bine atât pe plan profesional, cât și în ceea ce ține de preț, deoarece, din câte ne-am interesat, confecționarea unei peruci costă cel puțin 400 de euro, fiind realizată timp de două săptămâni sau chiar până la o lună. Imediat ce găsim pe cineva care lucrează calitativ și la un preț bun, începem colaborarea”, a declarat Nicoleta Apostol, organizator.

 

Photo Credit: RunPink Moldova
Photo Credit: RunPink Moldova

Femeile care încă n-au reușit să-și doneze podoaba capilară, însă își doresc acest lucru, o pot face la Salonul Pasqualy sau Vi Vero. De asemenea, va fi posibilă tunderea cosițelor pe data de 15 mai, atunci când în parcul Valea Morilor se va organiza o cursă de alergat în susținerea acestui proiect. Bărbați, copii și femei se vor putea întrece pe o cursă de 2,5 kilometri și 5 kilometri. Doritorii de a participa trebuie să-și procure un bilet. Banii colectați vor fi investiți în producerea perucilor. Chiar și după evenimentul din 15 mai, campania de colectare va continua.

 

Photo Credit: RunPink Moldova

Precizăm că la proiect pot participa persoane de orice vârstă, iar părul donat poate fi drept, cârlionțat sau creț. Totodată, acesta trebuie să aibă o lungime de cel puțin 20 de centimetri. Nu se acceptă părul de culoare gri, părul vopsit cu o nuanță artificială (verde, albastru, roșu) sau părul cu extensii, dreaduri sau de tip afro.

Iată care sunt pașii procesului de secționare:

#1. Înainte de secționarea propriu zisă, părul trebuie spălat și uscat bine.

#2. Decidem care este lungimea de păr pe care dorim să o donăm și prindem cu un elastic sus, și în partea de jos cu un alt elastic. Secționarea se face deasupra elasticului de sus.

#3. Imediat după tăiere, cosița se depozitează într-un plic sigilat sau pungă sigilabilă.

Cosița poate fi transmisă la adresa – strada Al. Pușkin 45B, etajul 5, Biroul 505.

În susținerea proiectului vine și Salonul „Ana Ciorici” (bd. Stefan Cel Mare și Sfânt 64/11), care, până pe 25 aprilie, pune la dispoziția femeilor care vor să-și doneze podoaba capilară o tunsoare gratuită, ulterior, cosița fiind donată.

 

Photo Credit: Facebook/RunPink Moldova
Photo Credit: RunPink Moldova
Photo Credit: RunPink Moldova
Photo Credit: RunPink Moldova
Photo Credit: RunPink Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente