În Dubai va fi construit un zgârie nori mai mare decât Burj Khalifa

Burj-Khalifa.rend.tccom.966.544
Foto: travelchannel.com / Burj Khalifa

Grupul Emaar, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite, și-a anunțat duminică intenția de a construi la Dubai un nou zgârie nori mai înalt decât actualul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume cu 828 de metri, informează Agerpres.

Președintele Emaar Properties, Mohammed Alabbar a precizat că noul zgârie nori, al cărui cost este estimat la aproximativ un miliard de dolari, va fi „puțin mai mare” decât Burj Khalifa. Alabbar a mai spus că noua clădire va fi gata înainte de Expoziția Mondială din 2020, iar înălțimea exactă nu va fi dezvăluită înainte de finalizare.

Conceput de renumitul arhitect Santiago Calatrava Valls, noul zgârie nori, denumit „The Tower”, va avea o platformă de observare precum și 18-20 de etaje care vor găzdui restaurante și hoteluri. Turnul va avea forma unui minaret și va fi fixat de sol cu ajutorul cablurilor.

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume în prezent, a costat 1,5 miliarde de dolari. Inaugurat în 2010 acest zgârie nori este una din bijuteriile emiratului Dubai care în 2015 a atras peste 14 milioane de turiști.

În cursa pentru construirea celei mai mari clădiri din lume a intrat și firma Kingdom Holding a miliardarului saudit al-Walid ben Talal, care a demarat la Jeddah, un oraș port din Arabia Saudită, construcția unui turn cu o înălțime de peste un kilometru. Costul lucrărilor de construcție este estimat la peste două miliarde de dolari (1,75 miliarde de euro).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente