(video) Alo, la telefon Suedia? Iniţiativă turistică inedită a primei ţări cu număr de telefon propriu

sweden-featured3

Suedia a devenit, miercuri, prima ţară care are un număr de telefon propriu, în urma unui proiect demarat de Asociaţia Turistică a Suediei, având drept scop promovarea ţării scandinave. Oricine locuieşte în afara ţării poate apela numărul pentru a intra în discuţie cu unul dintre cetăţenii suedezi care lucrează voluntar în cadrul campaniei.

Numărul de telefon este denumit „Numărul suedez” şi poate fi apelat doar din reţele telefonice aflate în afara ţării scandinave. Apelarea numărului +46 771 793 336 (+46 771 SWEDEN) duce la stabilirea unei conexiuni aleatorii cu un cetăţean suedez înscris voluntar în campanie, care va răspunde întrebărilor despre ţara nordică.

„În vremuri tulburi, multe țări încearcă și limitează comunicarea intre oameni, însă noi vrem să facem exact opusul. Facem din Suedia prima țăra din lume cu propriul număr de telefon și le acordam suedezilor posibilitatea de a răspunde la apeluri, de a-și exprima și împărtăși viziunile, oricare ar fi acestea”, explică inițiatorii proiectului.

În prima zi de la demararea campaniei, peste 500 de cetăţeni suedezi se înscriseseră pentru a primi apelurile străinilor care au curiozităţi despre ţara nordică sau care pur şi simplu vor să poarte o discuţie cu un cetăţean suedez.

„Vrem să arătăm o Suedie unică şi originală – o ţară demnă de vizitat, cu turism sustenabil şi o moştenire culturală bogată” a declarat Magnus Lind, directorul asociaţiei turistice, într-un comunicat în care anunţa începutul campaniei.

„În urmă cu 250 de ani, în 1766, Suedia a devenit prima țăra din lume care a introdus o lege constituțională pentru a aboli cenzura. În onoarea acestei aniversari, Suedia este acum prima țara din lume care introduce propriul număr de telefon. Sunați astăzi si intrați în legătură cu un suedez la întâmplare, oriunde în Suedia, și vorbiți despre orice doriți”, se arată în mesajul cu care este promovata inițiativa.

Mesajul este unul simplu: Oamenii care trăiesc în aceasta regiune rece, deseori întunecată a lumii ar vrea cu adevarat să-si facă niște prieteni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente