(foto) Adrenalină muzicală la POT Music. A fost desemnată a doua formație finalistă

DSC_4513

Cea de-a doua semifinală a competiției POT Music și-a ales formația care va merge în finala concursului. Evenimentul a avut loc ieri, la T5 și a adunat lumea pasionată de muzică de underground. Fanii, prietenii, rudele, dar și oamenii care au fost curioși de prestația tinerelor formații au avut ocazia să-i vadă pe scena POT Music pe tinerii care au avut încredere în propriile talente și care s-au înscris în competiție.

Tânăra formație „Shelter” a fost acea care s-a clasat în finala POT Music. Cu 174,(7) de puncte acești au cucerit publicul și membrii juriului care le-au acordat întâietatea.

Igor Buzurniuc unul dintre organizatorii POT Music, ne-a spus că fiecare trupă a ieșit pe scenă pentru a prezenta un program de 25 de minute:

Igor Buzurniuc
Igor Buzurniuc

„Ar fi de dorit ca ei să interpreteze piesele proprii, dar nu suntem categorici în acest sens. Mai ales dacă formația este una tânără, la început de cale și poate îi este mai ușor să preia niște piese. Evoluarea în semifinale sunt repartizate după stilurile muzicale pe care le abordează. Astfel încercăm să dăm publicului mai multe genuri și să diversificăm concursul. Din luna martie până în luna mai aceștia vor avea posibilitatea să evolueze pentru un public mare. Noi îi vom susține și după concurs. Cei care vor intra în finală vor beneficia și de un timp mai mult, respectiv vor avea mai multă atenție din partea publicului și din partea organizatorilor. Aceștia vor beneficia de zile în care vor putea să-și înregistreze piesele în studiou și noi îi vom ajuta să-și creeze muzica” a mărturisit Igor Buzurniuc.

În competiția POT Music s-au înscris trupe care cântă de câțiva ani, dar și trupe formate recent. Participanților li se vor organiza și niște workshop-uri unde li se vor comunica mai multe lucruri despre felul în care aceștia ar putea să se promoveze. Câștigătorii vor  fi ajutați de către organizatorii POT Music să se facă cunoscuți. De asemenea, aceștia vor fi ajutați să li se organizeze concerte.

Iulia Panici
Iulia Panici

Iulia Panici: “Este fascinant că în această semifinală, alegerea publicului a coincis cu părera juriului. Formația Sheter, care a câștigat, a fost o revelație. La fel și ceilalți participanți. Toți au fost frumoși. Ei sunt admirabili pentru curajul de a ieși în scena, pentru majoritatea, fiind prima oară. Tinerii au ieșit din zona de confort și și-a depășit propriile limite, asta fiind o victorie pentru toți.” a spus Iulia.

 

 

 

Rodica OlișevschiPrimii care au încins scena și publicul au fost membrii trupei Sky Crash. După evoluare interpreta formației Rodica Olișevschi ne-a mărturisit că a dorit și anul trecut să se înscrie în concurs dar nu avea încă o trupă formată. Anul acesta, însă, a reușit să adune anumiți instrumentiști și să facă aranjamentele unor piese mai vechi, piese care a fost făcute auzite.

„Sper că acest experiment a fost unul reușit și că publicului i-a plăcut prestația noastră.  Pregătirile noastre au început de pe 28 februarie, astfel practic o lună am repetat pentru acest concert” a spus interpreta formației Sky Crash.

 

 

Membrii formației „Bejenari & Kochetkov” ne-au spus că s-au pregătit vreo 3 luni pentru a participa în acest concurs. Concertul de ieri a fost primul concert serios din cariera lor muzicală „Am fost foarte emoționați și suntem foarte fericiți de reacția publicului. Piesele noastre sunt scrise de către Volodea Bejenari și Colea Kochetkov. De multe ori aceștia împreună redau o anumită formă pieselor. Muzica noastră este în stilul blues rock și country rock. Noi cântăm despre lucruri simple și foarte apropiate oamenilor: destin, dragoste, femei, drumuri.” ne-au spus membrii formației.

 

DSC_4501

La cea de-a doua semifinală au participat trupe care abordează un stil de muzică precum rock și folck. În cadrul primei semifinale au evoluat formații care au cântat în stilul hard – rock sau indie folk rock. Pentru cea de-a treia urmează să evolueze formații punk rounge iar pentru a patra vor evolua trupele din regiuni. Formațiile înscrise în concurs din raioanele țării reprezintă noutatea competiției POT Music din acest an. Conform organizatorilor ei vor cânta în aceeași semifinală pentru a avea posibilitatea de a fi evaluați separat. În ultima semifinală pe scenă vor urca două trupe din Transnistria, una din UTA Găgăuzia și o trupă din Cahul.

Câștigătorii au fost aleși în proporție de 50:50 de către membrii juriului și de către public. Publicul și-au exprimat voturile prin niște tickete pe care au scris numele formației preferate. La numărarea voturilor, precum și  atunci când sa luat decizia jurului a participat câte un membru din fiecare formație.

Juriul apreciază formațiile conform a cinci criterii: calitatea interpretării instrumentale, calitatea interpretării vocale, coeziunea formației, energia transmisă publicului și prestația scenică. Membrii juriului au fost: Igor Buzurniuc, Lilian Severin, Gabriel Andronic, Lilia Scarlat, Iulia Panici.
Punctajul juriului:
Cosmos în Buzunar – 29 de puncte
Shelter – 43,(7)
Sky Crash – 35,(3) de puncte
Bejenari & Kochetkov – 42,66 de puncte
Punctajul publicului:
Cosmos în Buzunar – 22 de puncte
Shelter – 131 de puncte
Sky Crash – 41 de puncte
Bejenari & Kochetkov -83 de puncte
Punctaj final:
Locul IV – Cosmos în buzunar (51 de puncte)
Locul III – Sky Crash (76,3 de puncte)
Locul II – Bejenari & Kochetkov (125,3333 de puncte)
Locul I – Shelter (174,7777 de puncte)

DSC_4510

Astfel în finală s-au clasat membrii formației „Shelter”. Aceștia sunt cinci la număr și au vârstele cuprinse între 15 și 17 ani. Interpreta formației , Iuliana Vindereu,  ne-a spus că a venit la concert împreună cu mama și cu prietenii. Este nespus de fericită de faptul că au câștigat și vor avea posibilitatea să evolueze în finală. „Piesele pe care le-am cântat astăzi sunt scrise de către noi. Muzica noastră este în stil rock, dar avem și piese cu accente folclorice, de exemplu piesa „Foaie Verde”. Ne-am format, practic în luna octombrie 2015 și participăm pentru prima dată la un asemenea concert. Am făcut-o pentru că considerăm că avem potențial.  De asemenea, țin să menționez că celelalte trupe care au evoluat astăzi sunt foarte bune și suntem bucuroși că am avut posibilitatea să cântăm, concurând cu ei.” a menționat Iuliana.

DSC_4512

Menționăm că în cadrul primei semifinale a câștigat trupa „Till The Last Drop”. La concertul de ieri și la cel precedent au venit peste 500 de oameni. Pe 9 aprilie POT Music așteaptă nu mai puțini spectatori la cea de-a treia semifinală în care vor evolua formațiile: „Six Roads”, „Labbatrissta”, „The Cocktails”, „The Glimpse”.  Concertul va începe ca și celelalte precedente la ora 18:00.

 

DSC_4513

DSC_4527

DSC_4505

DSC_4530

DSC_4543

DSC_4545

DSC_4536DSC_4549

DSC_4559

DSC_4550

DSC_4554

DSC_4560

DSC_4563DSC_4546

DSC_4567

DSC_4569

DSC_4570

DSC_4571

DSC_4577

DSC_4578

DSC_4589

DSC_4590

DSC_4594

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente