Moldova se află pe locul 75 în lume după nivelul folosirii tehnologiei în serviciile diplomatice

data
Foto:hiyouth.in

Un clasament realizat de Diplomacy.Live în urma unor studii, poziționează Republica Moldova pe locul 75 din 21o, cu un scor de 25, 70, în rândul țărilor care folosesc diplomația digitală. Pe locurile fruntașe ale aceluiași top se clasează Marea Britanie, Franța și SUA în timp ce la coada clasamentului sunt Insulele Marshall, Palau și Papua Noua Guinee.

Diplomația digitală sau e-diplomația este definită ca fiind folosirea internetului și a noilor tehnologii de comunicare în activitatea diplomatică. În ultimele decenii, acest concept a devenit tot mai popular printre serviciile diplomatice, inclusiv din Republica Moldova.

Studiul a fost realizat de Diplomacy.Live și a luat în calcul diverse aspecte importante ale serviciilor diplomatice precum prezența, costumizarea, actualizare serviciilor, transparență, administrarea conținutului, securitate, deschidere, creativitate, influență, profesionalism, audiență. În acest mod a fost măsurată performanța digitală a diplomației în toate țările din lume.

Datele au fost colectate în baza însușirilor digitale ale Ministerelor Afacerilor Externe din țările vizate de la începutul anului 2015 până la mijlocul lunii martie, 2016. Punctajul a fost oferit pe o scală de la 0 la 100. În studiu au fost luate în calcul paginile web, aplicațiile mobile și conturile rețelelor de socializare ale serviciilor diplomatice.

Conform acestor studii, Moldova se clasează pe locul 75. Iată clasamentul:

DDR16infographic

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente