(foto) Tânărul moldovean Valerii Ilnițchi a ajutat la crearea logoului World Expo 2020 care se va desfășura în Dubai

1

Logoul creat de tânărul designer din Moldova Valerii Ilnițchi a ajuns printre cei trei finaliști în concursul pentru desemnarea emblemei Expoziției Mondiale „Expo – 2020” care se va desfășura la Dubai. Logoul se bazează pe trei forme de bază: un cerc, un pătrat și un triunghi. Când a creat simbolul, autorul a declarat că acesta poartă următorul mesaj: „Logoul îți arată cum să privești în viitor, fără a uita trecutul și ținând cont de felul în care chimia unește oamenii”.

Logourile câștigătoare au fost prezentate publicului  în Emiratele Arabe duminică, 27 martie. Acestea au apărut deja pictate pe clădirea zgârâie nori Burj Khalifa și pe hotelul de lux Burj Al Arab. Logoul tânărului moldovean a ajuns printre finaliști după propria alegere a Alteței Sale Șeihul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședintele, prim-ministrul și conducătorul Dubaiului. Lucrarea lui Valerii Ilințchi a fost desemnată printre finaliști dintre alte peste 19 mii de logouri care au participat la concurs.

Menționăm că în luna noiembrie 2013, Emiratele Arabe Unite a câștigat dreptul de a găzdui World Expo în Dubai în 2020. Aceasta va fi prima dată când World Expo se va desfășura în Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia de Sud (MENASA). Încă de la prima ediție din 1851, World Expo acontinuat să fie una dintre cele mai mari și mai de durată mega-evenimente globale. Timp de șase luni, World Expo atrage milioane de vizitatori care explorează și descoperă pavilioane, expoziții și evenimente culturale organizate de sute de participanți, inclusiv națiuni, organizații multilaterale și întreprinderi.

 

Photo Credit: behance.net
Photo Credit: behance.net
Photo Credit: behance.net
Photo Credit: behance.net
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente