(foto) Iată echipele ce ne vor reprezenta țara la etapa regională EBEC 2016

DSC_4358

După opt ore de lucru și multe altele de emoții și entuziasm pentru etapa locală EBEC 2016, ce a avut loc la Chișinău în acest weekend, două echipe au fost alese câștigătoare pentru a merge în etapa regională de la Cluj. Între sfere de lumini și proiecte de restructurare a teritoriului Pieței Centrale, studenții și-au aruncat în joc toate atuurile pentru a demonstra fiecare că merită să fie câștigători.

10 echipe a câte patru studenți fiecare au fost protagonistele EBEC 2016. În timp ce cinci echipe au făcut planuri pentru a organiza mai eficient amenajarea spațiului Pieței Centrale și a gării din imediata apropiere, altele cinci au realizat sfere luminoase în baza unor materiale neconvenționale.

„Se rotește sau nu?”, asta a fost întrebarea pentru cei de la Team Design, atunci când și-au prezentat sferele luminoase. Cert e un lucru, că toate echipele au dat dovadă de inventivitate și originalitate. Și iată că sfera echipei „Next Level” s-a rotit, a luminat și toată lumea a aplaudat-o atunci când a fost desemnată câștigătoarea locului I. Oleg, Alina, Emil și Drăgălin nu se cunoșteau până la competiție, dar prin muncă și colaborare eficientă au reușit să realizeze cel mai bun proiect. Încrezători în forțele proprii, ei ne-au spus că vor să câștige și la Cluj, iar apoi să meargă în etapa finală.

vox2

 

Oleg, echipa Next Level: Noi am fost izolați într-o încăpere și nu am văzut ce fac alții, fapt ce ne-a motivat să lucrăm mai profund și mai mult. O altă motivație pe care am avut-o a fost sentimentul continuu al faptului că celelalte echipe ar fi în fața noastră. Deși nu ne cunoșteam, cu toții am contribuit cu ideile și capacitățile noastre, care în final ne-au ajutat să îmbrăcăm medaliile pe gât.

 

 

Voi vă imaginați o Piață Centrală bine organizată, zonată și bazată pe cele mai noi tehnologii? Iată că echipa Spinner și-a imaginat-o și mai mult decât atât, au demonstrat prin argumente, scheme și planuri concrete cum acest lucru ar putea fi realizat într-un viitor mai apropiat decât am crede. Maxim, Victor, Diana și Dragoș ne-au spus că pentru ei procesul de lucru a fost atât intensiv, cât și distractiv.

vox3

 

Maxim, echipa Spinner: La noi și prezentarea a avut un aspect mai distractiv, dar în același timp a fost și serioasă, abordând probleme reale. Problema Pieței Centrale este mult prea populară și afectează foarte multă lume, nu doar pe locuitorii Chișinăului. Credem că ne-am evidențiat prin abordarea originală. În timp ce celelalte echipe au păstrat piața veche, restructurând-o puțin, noi am venit cu unele idei de invenții.

 

vox1

 

 

Victor, echipa Spinner: La Cluj vrem să ne prezentăm cât mai bine și să demonstrăm că avem capacități. Vrem tare mult să vorbim în engleză, iar pentru asta probabil va urma o perioadă de training.

 

 

Cele două echipe vor concura în cele ce urmează la etapa regională a competiției ce se va desfășura la Cluj, în România. Etapa regională va fi urmată de etapa finală, care anul acesta va avea loc la Belgrad, în Serbia.

 

DSC_4368

DSC_4337

DSC_4328

DSC_4325
DSC_4296

DSC_4291

DSC_4264

DSC_4261

DSC_4257

DSC_4256

DSC_4255

DSC_4241

DSC_4235

DSC_4225

DSC_4217

DSC_4207

DSC_4200

DSC_4196

DSC_4190

DSC_4184

DSC_4181

DSC_4167

DSC_4163

DSC_4160

DSC_4156

DSC_4155

DSC_4153

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente