(foto, video) „Till The Last”, o formație care cântă despre problemele sociale: depresie și alcoolism

VV_Studio_043
Foto: Photo Credit: facebook.com/TTLDband

„Till The Last Drop” este o formație tânără de muzică groove și southern metal, înființată oficial în luna aprilie a anului trecut, a cărei muzică are scopul de a elibera de emoțiile negative. Interpretul formației, Vasile „Stoner” Staver, ne povestește despre istoria formației, mesajul muzicii sale și provocările muzicale la care se angajează să facă față.

„Till The Last Drop” cântă pentru oamenii cărora le place acest gen muzical, dar nu numai, de asemenea, și pentru cei care au nevoie de ea. „Muzica noastră e o metodă de a te regăsi și a te elibera de emoțiile negative”, astfel își definește muzica interpretul formației.

Trupa „Till The Last Drop” are o istorie lungă, de fapt. S-a format în anul 2010, inițial fiind alcătuită doar de un chitarist și un toboșar. Anume ei au început atunci să creeze atmosfera și primele riff-uri. De atunci în formație a rămas toboșarul, care nu a cedat niciodată. Despre acea perioadă Vasile Stoner ne spune că în 2013 trupa a avut parte de momente complicate. A rămas doar Stepan Grecico, toboșarul, care nicidecum nu dorea să renunțe la formație și muzică.

Printre sutele de încercări iată că în anul 2015 în trupă a intrat Staver Vasile (vocal), și Serj Iusubov (bass), la puțin timp s-a alăturat și Dorin Tufar (chitarist). „Am început să repetăm și să compunem cântece. Astfel, câteva zile în urmă am înscris noul nostru single cu două piese: Awake și Personal Hell”, a spus Stoner.

 

Photo Credit: facebook.com/TTLDband
Photo Credit: facebook.com/TTLDband

Deși a suferit câteva metamorfoze, astăzi componența trupei este următoarea:
# Vasile „Stoner” Staver – voce;
# Stepan „Heff” Grecico – tobe;
# Dorin „Too far” Tufar – chitară;
# Vasile Iorga – chitară;
# Serj „Burya” Iusubov – bass.

„Muzica pentru noi e totul, e greu de expus, muzica pentru noi nu este business, este o altă lume, o lume a ta.” Cântecele lor sunt despre problemele sociale ale omului, depresie și alcoolism, ceea ce se observă și în denumirile pieselor: „Prepare for the worst”; „Never agreed to give up”; „Awake”; „Personal Hell”; „Party Anthem”; „Requim”. În total, formația „Till The Last Drop” are deja 10 piese, ale căror versurile sunt scrise de către Stepan Grecico, toboșarul.

Numele trupei are și el o anumită istorie. Membrii formației o numesc stranie. Într-o seară băieții erau la un pahar de vorbă și nu numai, cu un prieten din Statele Unite ale Americii. Acesta, ținând o sticlă în mână, le-a propus să boteze formația „Till The Last Drop”, adică bea până la ultima picătură.

 

Photo Credit: facebook.com/TTLDband
Photo Credit: facebook.com/TTLDband

Acum formația este implicată în două proiecte. Aceasta participă la două concursuri, unul local (POT Music) și altul în România (OSTRING – The battle of metal bands).

Mai jos aveți ocazia să ascultați câteva piese de-ale formației. Pe celelalte le puteți audia pe soundcloud. De asemenea, ați putea să urmăriți performanțele și noutățile trupei direct pe pagina de Facebook a „Till The Last Drop”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente