Iată cum ne demonstrează Google faptul că este „cu ochii pe noi” tot timpul

map2-660×440
Foto:PC: anonews.co

Faptul că Google ne urmărește telefoanele și inclusiv pe noi, stăpânii lor, oriunde ne ducem, nu ar trebui să ne mire, altfel cum am mai putea actualiza statusuri după statusuri pe Facebook cu indicarea locației unde suntem. Cu toate acestea, ați putea fi surprinși de exactitatea cu care Google înregistrează itinerarele unui utilizator în fiecare zi și modul în care sunt arhivate și păstrate.

Cei de la Anonymous au comparat acest tip de urmărire cu o scenă din filmul Minority Report, unde lui Tom Cruise îi este imposibil să se ascundă, pentru că la fiecare nouă locație o simplă scanare a retinei transmite informația vizualizată spre centrul bazei de date.

Te poți urmări și pe tine însuți pentru a-ți vedea istoricul cărărilor bătute. Doar accesează acest link.

Evident că nicio măsură de securitate sau opțiune disponibilă nu te poate priva sau ascunde total de această urmărire. Cu toate acestea, sunt câteva acțiuni pe care le poți face pentru a te face mai puțin „vizibil”.

# Verifică dacă opțiunea „istoricul locațiilor” este activată pe contul tău Google;

# Accesează setările istoricului;

# Dezactivează opțiunea la alegere;

# Tot aici vei găsi și opțiunea de a șterge istoricul locațiilor din ultimele 30 de zile sau o altă perioadă de timp pe care o vei selecta.

Dacă ești însă curios pe unde ai fost și ce ai făcut, ar putea fi o metodă interesantă de a păstra o asemenea amintire în contul tău virtual.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente