Au fost condamnați tinerii moldoveni care au sustras peste un milion de lei de pe conturi bancare din SUA

1
Foto:Photo Credit: citynews.ro

Doi tineri din Capitală au fost condamnaţi pentru sustragerea a peste un milion de lei de pe conturile mai multor bănci din SUA, Brazilia, Ucraina şi alte ţări, prin intermediul cardurilor bancare false.

Procuratura Generală a demonstrat că inculpaţii, folosind tehnologii informaţionale de copiere şi stocare a datelor cu caracter personal ale deţinătorilor de carduri, au fabricat și pus în circulație peste 1.000 de carduri bancare false, majoritatea aparținând băncilor comerciale din SUA. Astfel, prin intermediul acestor carduri, în perioada lunilor aprilie – mai 2013, au fost sustraşi aproximativ 1,2 milioane de lei, celelalte încercări de a sustrage aproximativ 2 milioane de lei însă au eşuat.

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate în patru apartamente ale inculpaţilor, a fost identificat laboratorul în care erau fabricate cardurile bancare şi mijloace bănești în diferite valute. Menţionăm că, ambii inculpaţi erau studenţi, iar anterior au mai fost în conflict cu legea.

Pentru comiterea furturilor, tentativelor de furt şi punerea în circulaţie a cardurilor false, recent, prin sentinţa Judecătoriei sect. Centru, inculpaţii, cu vârstele de 22 şi 23 de ani, au fost condamnaţi la nouă ani şi șase luni şi, respectiv, opt ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente