Cinci studenții de la ULIM au fost premiați în cadrul unui Concurs Internaţional de Eseuri în Limba Engleză

DSCF6010
Foto: Photo Credit: captură foto ulim.md

Cinci studenți ai Universității Libere Internaționale din Moldova, cunoscători ai limbii engleze, au fost premiați, sâmbătă, în cadrul Concursului Internaţional de Eseuri „Write-on!”, etapa naţională. La competiție au participat 1.300 de elevi și studenți din Republică.

Potrivit site-ului universității, decernarea diplomelor pentru câştigători a avut loc La Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu”.

În urma evaluării de către juriul compus din voluntari ai Corpului Păcii și reprezentanți ai Comitetului Organizatoric, studenții Facultăţii de Litere au obținut următoarele rezultate, potrivit clasamentului pe anii de studii:

# anul I, locul I – Dmitri Uzun;

# anul II, locul I – Marina Nichita; locul II – Maria-Mihaela Vasiutina;

# anul III, locul II – Iana Albu; locul III – Lina Bogoi.

Eseul lui Dmitri Uzun este înaintat pentru competiția de nivel internațional.

Photo Credit: ulim.md

Inga Stoianova, șefa Catedrei Filologie Germanică, a precizat că criteriul esențial privind evaluarea lucrărilor a fost creativitatea tinerilor: „Se ştie că arta scrierii este cel mai minunat lucru din câte a născocit omul, iar scriitorul trebuie să fie și glumeţ, şi serios, implicând imaginația dar și gândurile, ideile profunde. Astfel, studenții participanți la concurs au realizat câte o transpunere în scris a imaginației, explorând ceea ce îi caracterizează din lumea reală sau imaginară”, a mărturisit Inga Stoianova.

În urma participării, studenții au declarat că astfel de competiții sunt binevenite în activitatea educațională. „Sunt fericită, că am participat la o competiție organizată de voluntarii americani. Este o onoare pentru mine de a ține un discurs în fața vorbitorilor nativi de limbă engleză și, cu această ocazie, țin să le mulțumesc pentru prezența în Republicii Moldova, deoarece ei contribuie la dezvoltarea noastră și ne ajută să fim mai aproape de standardele lor educaționale. De asemenea, îi mulțumesc profesoarei mele, dna Inga Stoianova, pentru eforturile mari de a ne pregăti la cel mai înalt nivel de cunoaștere a limbii lui Shakespeare”, a declarat Lina Bogoi, participantă.

Photo Credit: captură foto ulim.md
Photo Credit: captură foto ulim.md

Concursul Internaţional de Eseuri „Write-on!” a fost inițiat de voluntarii Corpului Păcii din Georgia și, în prezent, se organizează în 18 țări ale lumii. În Republica Moldova, acesta se desfăşoară din anul 2009.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente