14 recomandări de evenimente pentru ziua de vineri, 26 februarie

indian-engagement-photo-idea
Foto: Photo Credit: http://www.ronmphoto.com/

O nouă săptămână se termină, motiv pentru care trebuie să avem grijă să nu ratăm niciun eveniment interesant în oraș. Venim și noi cu o mână de ajutor prin intermediul câtorva recomandări.

#1. Expoziția „Da Vinci – Invenții” la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

 

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare.

Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

#2. Polska. Architecture – expoziția

 

Polska

Expoziția poate fi văzută la Universitatea Tehnică din Chișinău, Blocul de Studii al Facultăţii Urbanism şi Arhitectură, bd. Dacia 39, în sala de expozitii (208).

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. Mai multe detalii pe #diez

#3. BIZZ UP cu Elena Ursu

 

BIZZ UP

EXPERTUL SAPTAMANII: Elena Ursu, business trainer la Tucano si Oliva. Tematica serii: „Cheesehole: Etapele de formare a unei echipe care ajunge la rezultat”

La ora 18:00, la str. Calea Iesilor, 10 B, etaj. 4, detalii în eveniment. 

#4. Indoor Ultimate frisbee practice with Flying Mamaligas

 

Ultimate Frisbee

Antrenament frisbee, la ora 19:25, la sala Dinamo, str. G. Asachi 23A, detalii pe Facebook.  

#5. Pop Rock Evening with Wonder City

 

Wonder City

La ora 22:00, la York Pub, detalii în eveniment.  

#6. Wine Friendly Master Class la Wine.md

 

Wine Friendly Restaurants

Pe 26 februarie 2016, la ora 19:00, te invităm la Master Class-ul Wine Friendly, care va avea loc în incinta localului Wine.md. Degustarea va fi moderată de speaker-ul Snejana Zacepa și bloggerul Mihaela Roșcov.
INTRARE 100 MDL! REZERVĂ ACUM: 69055724. Întreg programul de săptămâna asta îl vedeți aici. 

#7. SAXION Info Session

 

Saxion

EXCEL vă invită vineri, 26 Februarie, ora 17:30, la o sesiune informativă cu Jasja Bos, reprezentant al SAXION University of Applied Sciences, Holland. Jasja va face o prezentare generală (în limba engleză) a universității pe care o reprezintă, preconizată pentru liceenii din clasele terminale și studenții care consideră un transfer la studii în Olanda. Detalii pe Facebook.  

#8. Basme despre suflet

 

Basme despre suflet

BASME DESPRE SUFLET este o colaborare dintre fotograful Natalia Garbu: Photos & Artworks și designerii vestimentari Soulmates.  În cadrul evenimentului va fi prezentată expoziția fotografică și proiectat un mic filmuleț artistic.  La baza proiectului se află colecția de paltoane creată de Soulmates. Vom avea parte de muzica live cu Iulia Kirnițki si Nick Nicki. Vă așteptăm pe 26 februarie, la Cocoșul Roșu, între orele 18 00 – 21 00. Intrare liberă. Detalii în eveniment.  

#9. DADA 100. Traian citește din Tristan Tzara 

 

Tristan Tzara

Pe 5 februarie 1916, la Zurich, s-a deschis Cabaretul Voltaire. Este data considerată de toată lumea ziua nașterii mișcării DADA, al cărui părinte este românul evreu din Moinești, Tristan Tzara.

Ca un omagiu lui Tristan Tzara și Mișcării DADA, la împlinirea celor 100 de ani, vom avea și noi un eveniment la Republica. Traian va avea o lectură din Tristan Tzara. Vă așteptăm! DADA! La 18:30, la Biblioteca Națională, detalii pe Facebook.  

#10. O seară romantică 

 

O seară romantică

Cu ocazia Dragobetelor, am decis să organizăm un concert special pentru voi, îndrăgostiții noștri, iar ca să vă simțiți și mai speciali va garantăm o atmosferă comodă și practic intimă, cu lumânări, muzică și oameni speciali. Prețul unui bilet e 15 lei – procurându-l, automat veți participa la o tombolă, iar norocoșii serii pe care-i așteaptă cadouri de tematică, vor fi anunțați prin extragere la finalul evenimentului. Ambianța de sărbătoare o vor face căntăreții noștri : Nelly Danilov , Diana Lungu, Alina Frecăuțanu, Ion Bulgac, Calin Ganea și mulți alții.

La 18:00, la Liceul Mircea Eliade, detalii în eveniment. 

#11. CYBERPOETRY

 

Cyberpoetry

La ora 22:00, la T5 Bar, intrarea 50 lei, detalii pe Facebook. 

#12. Zaibisi Party P*RNO Part 2

 

Porn Party

Zaibisi Party P.rno Part 2 este un eveniment la care toți vor să ajungă! De ce?
Pentru că este tema tabu pentru mulți alții, numai nu pentru noi. La ora 22:00, la Kiras. Detalii în eveniment. 

#13. Arta Convețuirii la Eugene Ionesco

 

Arta Convețuirii

Arta convieţuirii” este un spectacol montat după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza.  Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, ai căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. ,,Arta convieţuirii” este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte. La ora 18:30, detalii pe iticket. 

#14. ZEII EGIPTULUI 3D la Cinema Patria

La Patria Loteanu la orele 14:00 / 16:30 /17:10/ 19:00 / 21:30, detalii pe pagina oficială

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente