Scriitorul italian Umberto Eco s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani

umbertoeco-654×404
Foto: Umberto Eco PC: spectatortribune.com

Informația a parvenit din mai multe surse media, inclusiv de la ziarul italian La Republica. Eco a murit vineri noaptea, la vârsta de 84 de ani, în jurul orei 22.30.

Umberto Eco a fost renumit, în primul rând, ca fiind scriitor, dar pentru italieni el era cunoscut, de asemenea, ca filosof și lingvist. S-a născut la 5 ianuarie 1932, fiind fiul unui contabil, la Alessandria, în nordul Italiei.

Cartea sa cea mai cunoscută, care a atins milioane de vânzări, este romanul „Numele trandafirului”. Romanul polițist prezintă acțiunea desfășurată într-o mănăstire benedictină în secolul al 14-lea. Seria de crime a fost mai târziu ecranizată devenind un film de succes, în care joacă Sean Connery. Eco avea deja 48 de ani atunci când a fost publicat romanul. El se considera, pe atunci, „un romancier încă destul de tânăr și cu siguranță destul de promițător”, informează Süddeutsche Zeitung.

 

PC: www.lilisor.net
PC: www.lilisor.net

Eco a avut nevoie de circa doi ani pentru a scrie acest roman, cercetând acea perioadă a Evului Mediu și sute de documente. Într-un interviu Eco a spus mai târziu că, inițial, titlul destinat romanului a fost „În numele trandafirului”, preconizat a fi un roman comic.

Romanele „Pendulul lui Foucault” (1988), „Insula din ziua de ieri” (1994) și „Baudolino” (2000) au devenit bestselleruri internaționale.

În 2011 o editură germană a publicat romanul său „Cimitirul de la Praga”. Recent, el a publicat „Numărul zero”, o lucrare despre italieni.

Traducere de Silvia Țenchiu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente