O studentă de la actorie susține un examen sub forma unui concert de caritate pentru copii orfani

page
Foto:Elvira Anghel, studentă la actorie Photo Credit: colaj #diez.md

Dacă pentru majoritatea studenților absolvirea facultății înseamnă doar teze de licență și examene de specialitate, atunci pentru unii, aceasta include și activități mult mai interesante și emotive. La fel este și cazul Elvirei Anghel, studentă în anul IV la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Pentru susținerea examenului practic de absolvire, aceasta organizează, pe 10 martie curent, un concert de caritate pentru circa 800 de copii orfani, sub genericul „Numai împreună facem lumea bună”.

Ideea evenimentului a venit din partea profesoarei de specialitate, care i-a sugerat tinerei să organizeze un concert la Filarmonica Națională, în urma căruia va primi și notă pentru examenul practic. Fără nicio ezitare, studenta a început „să-și facă tema pentru acasă”. A mers la toate orfelinatele din Chișinău și la câteva din periferii și a căutat copii talentați care să urce pe scena Filarmonicii alături de mai mulți interpreți autohtoni și ansambluri de dans profesioniste. Numărul acestora a ajuns aproape până la 800.

„Dorința de a ajuta copiii am purtat-o mult timp în inimă, însă nu am avut ocazia să organizez un așa eveniment de amploare. Pentru că am pornit pe această cale, îmi doresc ca în cadrul acestui eveniment, copiii să înțeleagă că viața e frumoasă, că lumea nu este atât de sumbră. Vreau să le aduc bucurie, să le creez o sărbătoare frumoasă sau mai bine zis, o lume de poveste”, a declarat Elvira.

Pe lângă bucuria concertului, studenta își dorește să le ofere copiilor prezenți câte un mic cadou (dulciuri, rechizite). Pentru aceasta, a fost inițiată o strângere de fonduri, care durează deja trei săptămâni. Chiar dacă oamenii se arată interesați și apreciază organizarea, nimeni încă nu a făcut vreo donație. „Oamenii mă susțin, însă foarte puțini sunt receptivi. Nimeni încă nu m-a contactat și nu a făcut vreo donație”, spune tânăra.

Cei care vor să contribuie la bucuria copiilor, pot dona bunuri (rechizite, jucării, haine etc.). Acestea sunt colectate la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice (str. Alexei Mateevici 111, etajul 1, cabinetul 205). Doritorii de a susține financiar proiectul pot contribui utilizând datele bancare indicate mai jos.

Datele pentru transferuri în MDL (lei)
Banca benef. BC,,Moldindconbank”S.A, cod: MOLDMD2X334
Beneficiar Anghel Elvira, IDNP:2004044031495
IBAN MD36ML000002259A34130302
Datele pentru transferuri în EUR (euro)

Corresp.bank BHF-Bank AG, Frankfurt am Main, Germany
SWIFT : BHFBDEFF
Beneficiary Bank BC ‘’ Moldinconbank”S.A
SWIFT: MOLDMD2X
Beneficiary name Elvira Anghel
Beneficiary IBAN MD63ML000002259A34130301

Datele pentru transferuri în USD (dolari)
Corresp. bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
SWIFT : IRVTUS3N
Beneficiary bank BC”Moldindconbank”S.A
SWIFT: MOLDMD2X
Beneficiary name Elvira Anghel
Beneficiary IBAN MD08ML000002259A34130321

 

Photo Credit: captură foto
Photo Credit: captură foto
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente