(foto) Iată cine sunt câștigătorii BEST Hackathon 2016

DSC_8940
Foto:Au fost desemnați câștigătorii BEST Hackathon 2016

După 24 de ore de muncă intensivă pentru căutarea unei soluții la provocarea lansată, BEST Hackathon 2016 a luat sfârșit lăsând în urmă idei lansate, ipoteze analizate, dar și prietenii consolidate. Aflați în continuare cine s-a descurcat cel mai bine la rezolvarea rebusului care putea fi văzut la fiecare masă de lucru pe toată durata hackathonului.

Provocarea de anul acesta a cuprins o sarcină comună pentru toate cele 11 echipe participante. Timp de 24 de ore, participanții au lucrat pentru a crea o aplicație de realitate augmentată, care să rezolve un rebus în timp real. Aplicația trebuia să folosească camera telefonului mobil sau a calculatorului și să identifice un rebus ce se afla pe perete, care trebuia rezolvat în timp real.

După prezentările rezultatelor fiecărei echipe, juriul, compus din mentorii de la Pentalog, a ales trei echipe pentru a fi câștigătoarele celei de-a doua ediții a Best Hackathon.

Locul I – Konio Softworks

 

DSC_8990

 

Băieții de la Konio Softworks (Nicu Maxian, Vadim Eladii, Maxim Bircu, Vasile Schidu, Luca Schidu) sunt studenți în anul II la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM. Ei sunt experimentați în participarea la diverse concursuri. Astfel, aproximativ aceași componență a echipei a participat și la Hackathonul de anul trecut, reușind să se claseze pe locul II. De asemenea, anterior tinerii s-au clasat pe locul I la Generația Z, locul I la EduSoft Hackathon și locul II la Startup Wekeend Moldova. Ei spun că studiile joacă un rol important, însă nu sunt suficiente pentru a te dezvolta în domeniul IT. Este important pentru ei ca în timpul liber să-și îmbogățească tot mai mult cunoștințele, deseori întâlnindu-se pentru a lucra asupra unor idei sau a participa la diferite concursuri.

vox2


Nicu Maxian, student UTM, anul II
: A fost o experiență foarte plăcută, domeniul a fost interesant și deosebit. Am fost impresionați de idee și am lucrat 24 de ore fără pauză. Avantajul nostru este că am avut o altă abordare decât ale altora. Astfel, am folosit și alte tehnologii decât celelalte echipe, fapt pentru care am ajuns mai aproape de scopul final.

 

Locul II – Bug Busters

 

DSC_8976

 

Membrii echipei: Nicușor Chiciuc, Sorin Gîtlan, Ștefan Sârbu

vox3


Ștefan Sârbu, student UTM, anul III
: Am făcut maximul din ce am putut. Poate dezavantajul nostru a fost că am avut doar trei membri în echipă, dar suntem mulțumiți de rezultate. Pentru noi concursul a fost o posibilitate de a dezvolta alte abilități, dar poate unii dintre noi vor lucra în cele ce urmează la dezvoltarea acestei aplicații.

 

Locul III – 2Hard

 

DSC_8973

 

Membrii echipei: Stanislav Spatari, Victor Timofti, Mihai Lungu, Dragoș Străinu

 

vox1

Stanislav Spătari, student UTM, anul I: Până la ora 12 noaptea realizasem în jur de 30-40 % din proiect, iar restul – până la 7 dimineața. Dezavantajul nostru a fost probabil faptul că nu știam că există librării pentru a implementa scopul final. Cu toate acestea, cu susținerea mentorilor și întrebări din partea noastră am ajuns să avem un rezultat pentru care să fim apreciați. Am învățat cum să lucrăm în echipă, să ne împărțim sarcinile, să ne ajutăm, să comunicăm și între echipe, deoarece faptul că suntem concurenți nu înseamnă că suntem și inamici.

∗∗∗

Echipele au beneficiat de premii de încurajare și cursuri de engleză din partea American Learning Center.

La eveniment au participat 44 de studenți pasionați de tehnologii și au lucrat sub îndrumarea și ghidarea celor șase mentori de la Pentalog. Evenimentul are loc pentru al doilea an consecutiv și este organizat de asociația studențească BEST Chișinău.

 

DSC_8944

DSC_8940

DSC_8919

DSC_8922

DSC_8926

DSC_8951

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente