Rockit Startups 2016: Cele mai bune idei de startup-uri prezentate la Rockit Digital Summit

montecore
Foto:Rockit Digital Summit

În cadrul Rockit Digital Summit, care s-a desfășurat timp de două zile la Chișinău, a avut loc și o competiție dedicată start up-urilor.

Iată start-up-urile care și-au prezentat ideile, potrivit Moldova.org.

 

#1. MADEIN.MD – Proiect național care promovează produsele autohtone. Acesta își propune să dizolve stereotipurile existente privind calitatea produselor moldovenești, fiind singurul catalog online cu produsele autohtone. Fiecare companie are un profil, iar start up-ul îi ajută pe producători să fie vizibili online. Pe viitor, proiectul își propune să dezvolte un magazin online pentru produsele moldovenești.

#2QALIZE – Aplicație de administrare a banilor personali. Proiectul își propune să faciliteze administrarea tranzacțiilor online, dar și cheltuielile personale.

#3. TANSIZ – Proiect care vrea să faciliteze transportul bunurilor în magazine. Prin intermediul acesteia, clienții vor putea împărți sau închiria mijloace de transport pentru a transporta marfa, așa încât să eficientizeze transportul bunurilor.

#4. FITSKO – Proiectul își propune să reducă obezitatea în rândul copiilor și să încurajeze modul de viață activ și sănătos. Jocul va veni în ajutorul părinților și va monitoriza modul de viață și alimentare al copiilor.

#5. FINEXT – Aplicația se adresează băncilor și își propune să conecteze datele clienților într-o formă confortabilă pentru ambele părți.

#6. STICKERS PUB – O platformă care își propune să adune în același loc cele mai frumoase și inedite stickere. Designerii vor folosi platforma pentru a-și promova lucrările, iar clienții vor putea alege sitckerul preferat. Stickerele sunt fabricate în Moldova și sunt livrate inclusiv peste hotare.

#7. FENTURY – Aplicație care vine în ajutorul clienților în eficientizarea cheltuielilor personale. Aplicația conectează conturile bancare și cardurile personale. Aplicația deja este online și are peste o mie de utilizatori. Un abonament anual la Fentury este de 49 de dolari.

#8. BLOGANT – Platformă care unește youtube-erii din întreaga lume. Proiectul se adresează video bloggerilor cu influență, dar și companiilor care doresc să își promoveze produsele pe Youtube.

#9. PRISM – O platformă care vine să ajute consumatorii de știri să aleagă conținutul credibil și echidistant, fiind, potrivit autorilor, un instrument de luptă împotriva propagandei. Conținutul este generat de utilizatori, care adaugă noutățile care, în opinia lor, sunt echidistante.

#10. LAVANDERIA – O platformă care i-ar ajuta pe studenții din Republica Moldova să spele rufele, ținând cont că în căminele studențești nu există mașini de spălat. Autorii ideii au aproximativ 16 ani și își propun să realizeze o platformă online care să vină în ajutorul studenților.

#11. BARO – O platformă care ar ajuta antreprenorii să își promoveze produsele pe toate canalele de Social Media, dar și în mediile tradiționale.

Câștigătorii

BLOGANT –  locul III – 3 luni de abonament la Centru de Excelenta Tekwill, invitație la competiția de start up-uri în Istanbul și 1000 euro (servicii video din partea companiei) din partea studioului UMBRELA

 

PC: Moldova.org
PC: Moldova.org

FENTURY – locul II – 6 luni de abonament la Centru de Excelenta Tekwill, Program de Accelerare Founder Institute Chisinau, invitație la competiția de start up-uri în Istanbul

 

PC: Moldova.org
PC: Moldova.org

FITSKO – Locul I – 12 luni de abonament la Centru de Excelenta Tekwill, Program de Accelerare Founder Institute Chisinau, invitație la competiția de start up-uri în Istanbul, invitatie la Techcrunch Disrupt NY 2016 și 2 ceasuri de la VECTOR Watch

 

PC: Moldova.org
PC: Moldova.org

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente