(video) Propunere: Crearea unui Oficiu pentru integrare Europeană în Guvern

o
Foto: Secvență din spotul grafic PC: captură foto YouTube/IPRE Acord de asociere

Al 10-lea spot grafic a fost prezentat de către Institutul de Politici și Reforme Europene care ilustrează integrarea Europeană. În filmuleț experții IPRE propun crearea unui Oficiu pentru integrare Europeană în Guvern.

În cel de-al 10-lea spot grafic, IPRE prezintă o analiză a sistemului public din Republica Moldova, precum și a relației cu UE, în urma căreia propune crearea unui Oficiu pentru integrare Europeană în Guvern. Astfel, scopul videograficului este lansarea unui proces de elaborare a unei viziuni cuprinzătoare cu privire la subiectul revizuirii mecanismului național de coordonare în domeniul integrării europene.

Experții IPRE consideră că pentru revizuirea și consolidarea mecanismului de coordonare a procesului de integrare europeană este nevoie în primul rând de o analiză instituțională și funcțională a capacităților existente în cadrul instituțiilor implicate în procesul de integrare europeană și crearea unui Fond pentru Integrare Europeană, care va sprijini în primul rând capacitățile administrației publice în realizarea obiectivelor de integrare europeană și implicit implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Menționăm că, acest filmuleț face parte din proiectul susținut de European Endowment for Democracy şi face partea din activitățile IPRE prin care se dezvoltă concepte de politici publice împreună cu cetățenii și pentru cetățeni.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente