(foto) Secretele comunicării non-verbale. Ce ascund gesturile și mimicile făcute într-o conversație

296955-650-1453892563-attitudewondersbook-wordpress-com
Foto: PC: brightside.com

În timpul unei conversații, 80 % din informații sunt transmise prin comunicarea non-verbală. Necunoașterea limbajului corpului te poate face să interpretezi greșit unele mesaje, de aceea, este foarte important să știm cel puțin câteva dintre gesturi și mimici ale feței, care au o anumită semnificație.

Fie că suntem la lecție, la serviciu sau pur și simplu avem o discuție cu un prieten, poziția interlocutorului nostru ne poate arăta cât de interesat este acesta.

 

Poziția unei persoane plictisite și a uneia interesate PC: brightside.com

Poziția „picior peste picior” este întâlnită deseori, mai ales în rândul femeilor. Trebuie să fim atente însă, pentru că unele detalii ne pot da de gol starea în care suntem. De exemplu, poziția din prima imagine este considerată de bărbați mult mai atractivă, cea de-a doua însă redă timiditate și discreție.

 

PC: brightside.com

Dacă în cadrul unei discuții interlocutorul vostru reacționează ca în imaginea de mai jos, fiți convinși că acesta este sătul și neinteresat de subiect.

 

PC: brightside.com

Zona asupra căreia ne-am îndreptat privirea într-o discuție ne descrie intențiile și gândurile. Dacă privim în zona primei imagini înseamnă prietenie, a doua zonă însemnă că avem situația sub control, iar zona din cea de-a treia imagine descrie senzulitate.

 

PC: brightside.me

Poziția picioarelor este foarte importantă, aceasta putând să semnifice atitudinea și respectul față de interlocutor. Incorectă ar fi o poziție a corpului similară cu cea din a doua imagine, care semnifică excluderea de la discuție a celei de-a treia persoane.

 

PC: brightside.me

O persoană care se scarpină la ochi, cel mai probabil, nu-și dorește să vadă anumite lucruri. Un astfel de gest semnifică înșelăciune.

 

PC: brightside.me

Modul de a ține mâinile în buzunar poate descrie cât de sigur ești în forțele tale și care este atitudinea ta față de cineva.

 

PC: brightside.me

În primul caz, persoana își dorește să încheie cât mai repede o conversație sau o întâlnire, în cel de-al doilea caz însă, persoana dă dovadă de încredere în sine. Totuși, femeile nu iubesc această poziție, mai ales la serviciu.

 

PC: brightside.me

Atingându-și încheietura mâinilor, unele persoane se calmează.

 

PC: brightside.me

Poziția unei persoane închise pentru discuții.

 

PC: brightside.me

Dacă cineva te bate pe umăr când te îmbrățișează, cel mai probabil, acesta este confuz și își dorește să încheie „procesul”.

 

PC: brightside.me

Fii atent cum îți poziționezi mâinile atunci când stai la masă. O persoană cu o atitudine adecvată va avea poziția mâinilor ca în imaginea a doua.

 

PC: brightside.me

O astfel de poziție va avea o persoană încăpățânată și nerespectuoasă.

 

PC: brightside.me
Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente