Fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, vrea să intre în cursa pentru Casa Albă

bloom
Foto: PC: www.theatlantic.com

Fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, intenționează să se lanseze ca independent în cursa pentru Casa Albă, a informat sâmbătă cotidianul american New York Times.

Omul de afaceri de 73 de ani, aflat la conducerea unui imperiu de informații financiare, ar fi dispus să deblocheze din fondurile sale un miliard de dolari pentru a-și finanța campania, a precizat jurnalul, informează AGERPRES.

Michael Bloomberg, care a fost mult timp democrat înainte de a se prezenta în 2001 la primăria New Yorkului sub eticheta republicană, prevede că Donald Trump și Bernie Sanders vor câștiga fiecare învestiturile republicană și democrată, potrivit unor surse din anturajul acestuia.

El și-a stabilit ca termen începutul lunii martie pentru a-și confirma decizia.

Michael Bloomberg este creditat că a restabilit climatul de afaceri la New York după atentatele de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, a lansat mari șantiere de renovare a unor cartiere din megalopolisul american, în special în zona de jos a Manhattanului.

El s-a mai făcut cunoscut pentru politicile sale care au pus accentul pe sănătatea publică, luptând împotriva tutunului, băuturilor carbogazoase sau a armelor de foc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente