Ajută-l pe Alex să simtă pământul sub picioare!

Alex Struna (2)
Foto: Alex Strună

Alex, un copil de nouă ani, așteaptă ajutorul Dvs. pentru a beneficia de un tratament ce îl va pune pe picioare. Copilul de la doi ani a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală. Părinții acestuia mai au la dispoziție doar o lună pentru a strânge banii necesari pentru un tratament la Istanbul – 36.000 de euro. Mai jos puteți afla povestea lui Alex Struna.

Alex s-a născut la 12 august 2007. El era cel care urma să-i împlinească visul mamei de a avea trei copii, cel care completa armonios familia Struna. În scurt timp, au început să apară primele probleme de sănătate. După multe drumuri la cei mai buni medici, la doi anişori, copilul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală.

 

Acum Alex nu poate merge, iar viaţa lui este legată de scaunul cu rotile. Paralizia i-a afectat şi vorbirea, el ştiind să spună doar câteva cuvinte – mama, tata, dada, apa, ball, hi. Cu toatea astea este un copil foarte prietenos şi intră în conversaţie cu oricine, prin semne. Iubeşte foarte mult animalele şi se ataşează mult de câini, iar căţeluşa Julia este un prieten drag şi de încredere.

Alex visează să poată merge! Dorinţa lui şi a familiei sale se poate împlini, datorită noilor tehnologii medicale. El are nevoie de două intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală şi la picioare, pe care poate să le facă în luna februarie 2016 la Istanbul, Turcia, la spitalul Acibadem. După această intervenţie, copilul va mai avea nevoie de proceduri fizioterapeutice timp de doi ani. Costul tratamentului se ridică la suma de 36.000 de euro.

 

Părinţii lui Alex – Cristina şi Alexandru, împreună cu ceilalţi doi copii, Daniel şi Jeniffer, se află acum în Irlanda, unde s-au stabilit de ceva timp, dar sunt originari din Durleşti, Republica Moldova. Familia Struna a încercat prin diferite metode să adune suma de bani necesară, dar a reuşit să adune, deocamdată, doar 11.000 de euro din cele 36 de mii necesare. A mai rămas doar o lună până la data când va putea avea loc intervenţia care i-ar împlini visul lui Alex – cel de a simţi pământul sub picioare, de a merge la fel ca alţi copii.

 

Alex frecventează şcoala specială „Saint Rafael special needs school” din Irlanda, acolo unde nu au activităţi academice, însă unde învaţă să facă diferite lucruri utile şi creative. Profesorii îl laudă pe Alex, căci este foarte bun, mai ales, la Recycling paper (sortare, aranjare) şi la alegerea culorilor.

Dacă aveţi posibilitatea şi puteţi ajuta măcar cu o sumă mică de bani, întindeţi-i mâna lui Alex şi ajutaţi-l să se ridice din scaunul cu rotile şi să meargă, să se poată bucura de copilărie, de viaţă, de cei dragi alături.

Mai jos găsiți adresele unde îi puteți contacta pe părinții lui Alex.

Profilul mamei de Facebook. Link-ul unde pot fi donați bani îl vedeți aici.

Detaliile contului bancar:

Cristina Struna (Alexander Struna)

Ulster Bank, Ireland

IBAN: IE47ULSB98609510739908

IBAN BIC: ULSBIE2D

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente