La fiecare început de an, în lista noastră cu activități pe care am dori să le facem, apar și o serie de provocări. Una dintre acestea cu siguranță o constituie ideea celor de la Reading Challenge, care te provoacă să citești 40 de cărți cu tematici diferite.

Scopul ideii este de a diversifica temele alese de iubitorii de lectură, dar și de a motiva oamenii să realizeze tot ce-și propun la fiecare început de an. Astfel, poți descărca lista completă a cărților, iar după ce citești, nu-ți rămâne decât să bifezi în dreptul acestora. Printre sarcini se găsește cea de a citi o carte care are peste 600 de pagini, o carte care e mai „bătrână” decât tine cu cel puțin 100 de ani, una care ai spus că nu o vei citi niciodată și una care să o finisezi într-o singură zi.

 

PC: popsugar.com

Totodată, îți poți face propria listă, la fel cum a făcut pe blogul său Andreea Ursu-Lișteveanu. „Mi-am făcut deja lista cu cărțile pe care vreau să reușesc să le citesc anul ăsta. Intenționez să citesc 30 de cărți, că timp o să am, mai mult ca sigur. Și pentru ca challenge-ul să fie și mai interesant, mi-am propus să citesc:

#1. trei biografii – Coco, Open și A trăi pentru a-ți povesti viața.
#2. doi autori asiatici
#3. doi autori sud-americani
#4. o carte de Simone de Beauvoir
#5. o carte de Marin Preda – probabil Risipitorii
#6. cinci autori noi – adică de care n-am mai citit nimic
#7. cinci cărți la alegere – adică acele cărți care pur și simplu vor apărea de nicăieri și-mi va fi poftă să le citesc
#8. o carte despre al Doilea Război Mondial – probabil Singur în Berlin
#9. o carte despre țările arabe
#10. o carte despre un animal
#11. o carte inspirată din fapte reale – posibil 12 ani de sclavie
#12. un roman cu mai multe volume – am început deja Middlemarch
#13. un autor pe care l-am citit și în 2004
#14. o carte recomandată de cititorii blogului
#15. o non-ficțiune
#16. o distopie
#17. o carte despre teoria literaturii – cred că a lui Stephen King
#18. o carte pe care am spus că n-o voi citi niciodată – Fluturi? 50 Shades? Doar pentru a o trash-ui. Sau nu”, a scris Andreea.

Accepți provocarea? Dacă da, #diez îți propune 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți sau 15 site-uri unde puteți găsi și descărca cărți în limba română. Dacă rămâi fidel metodei tradiționale de a citi cărți, poți merge la una din bibliotecile din Chișinău.

Lectură plăcută!