Topul celor mai neobișnuite școli din lume. De la școala elfilor la cea pe bărci din Bangladesh

de_organiske_22sitting_islands22_er_designet_specielt_til_bornenes_arbejde_med_labtops_design_rosanbosch_foto_kim_wendt
Foto:Photo Credit Rosanbosch.com

Când vine vorba despre școală, cu toții ne gândim la teorie multă, ghiozdane pline cu manuale nenumărate, ore clasice cu bănci de lemn, cretă și tablă metalică. Însă sunt școli în lume care nu se identifică cu niciunul dintre aceste elemente, iar lucrurile se derulează cu totul altfel.

Școala elfilor din Islanda

slide_192356_67601

În Scoala elfilor din Islanda copiii învăță exclusiv despre elfi, scrie Business Insider. Aici, într-un curs care durează 3-4 ore elevii, studiază cele 13 tipuri de elfi din Islanda și au șansa să descopere habitatul natural al acestora. Taxa de participare la acest curs este de 45 de euro per elev.

Școala vrăjitoarelor din Massachusetts, SUA

slide_192356_67602

Cei 40 000 de studenți ai Școlii vrăjitoarelor urmează online cursul, însă o parte dintre aceștia chiar merg în locația fizică. Școala este situată în Salem, locul unde peste 200 de oameni au fost acuzați de vrăjitorii și executați între anii 1692 și 1693.

Școala liberă din Brooklyn

slide_192356_67603

În cadrul Școlii libere din Brooklyn nu există programă, examene, note și nici listă de prezență, iar elevii au dreptul să își aleagă fiecare curs la care vor să participe. Instituția este formată din școala superioară pentru copii cu vârsta între 11 și 18 ani și școala inferioară pentru elevi cu vârsta între 4 și 11 ani. Aici, elevii sunt cei care predau, iar profesorii doar moderează ora.

Școlile pe bărci din Bangladesh

slide_192356_67604

Din cauza numărului mare de inundații care au loc în Bangladesh, o organizație non-profit a înființat un sistem de școli „plutitoare”. Fiecare școală deschisă pe o barcă este dotata cu internet, laptopuri și o librărie, alimentate prin intermediul panourilor solare. Din 2002 și până în prezent peste 70 000 de elevi au urmat cursurile școlii.

Grădinițele europene din păduri

slide_192356_67605

Dedicate educării copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, aceste grădinițe își desfășoară activitatea în general în natură. Instituția își propune să îi apropie pe copii de mediul înconjurător ducându-i în natură, construind structuri cu material provenit din păduri și lăsându-i să se joace în spațiu liber.

Școala viitorului din Philadelphia, SUA

slide_192356_67606

În această instituție școlile sunt un element de domeniul trecutului. În școala din Philadelphia elevii folosesc exclusiv computere, iar profesorii scriu pe table computerizate. Matematica este predata cu OneNote, o aplicație pentru luat notițe. Cursurile din școală au loc în intervalul 9.00-16.00, astfel încât programul să se asemene cu cel al unei zile de muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente