(video) Lipsă de cvorum în Parlament. Sturza nu și-a mai prezentat programul de Guvernare

Bubulici-Photography-5154
Foto:Photo Credit: Dinu Bubulici/#diez

Candidatul desemnat pentru funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, nu și-a mai prezentat în fața deputaților programul de activitate a Guvernului în cadrul ședinței plenare, din lipsă de cvorum. La sesiunea specială a Parlamentului de astăzi au fost prezenți doar 47 de deputați, din minimul de 51.

Acum, Preşedintele Republicii Moldova poate propune repetat aceeaşi candidatură la funcţia de Prim-ministru sau poate lansa consultări cu partidele din Parlament pentru a desemna un alt candidat la funcţia de premier.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, „în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau a blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul”. Parlamentul poate fi dizolvat şi dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 4 ianuarie 2016Din lipsă de cvorum, guvernul Sturza nu a fost votat.Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65067

Posted by Privesc.Eu on Monday, January 4, 2016

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente