(video) A murit Natalie Cole, regina muzicii soul

ььь
Foto:PC: fn24.ro

Natalie Cole, fiica legendarului Nat (King) Cole, s-a stins din viață din cauza unei insuficiențe cardiace congestive, ca urmare a complicațiilor apărute după ce artista americană, care a fost diagnosticată în anul 2008 cu hepatită C, a fost supusă unui transplant renal. Câștigătoarea a nouă premii Grammy a încetat din viață la 65 de ani.

Joi seara, s-a stins din viață Natalie Cole la vârsta de 65 de ani. Cântăreața a decedat la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles. Din cauza problemelor de sănătate, Natalie Cole își anulase recent o serie de concerte, inclusiv show-ul de Anul Nou.

Natalie a fost supusă unui transplant renal care i-a salvat viața în 2009, primind un rinichi de la o tânără femeie din El Salvador, care a murit în timpul nașterii. Cântăreața și-a revenit după operația suferită și, ulterior, a înregistrat un întreg album în limba spaniolă, pe care i l-a dedicat femeii hispanice care i-a donat un rinichi, salvându-i astfel viața.

Fiica a celebrului Nat (King) Cole, Natalie Cole a lansat un mare hit în 1991 – un duet virtual cu tatăl ei pe „Unforgettable… With Love”. Cântăreața avea doar 15 ani atunci când și-a pierdut tatăl în 1965. Abia 10 ani mai târziu Natalie Cole lansa propria ei carieră solo.

Natalie Cole a câștigat nouă premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop și R&B. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt „Everlasting” și „Unforgettable… With Love”, care include o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale. Albumul „Unforgettable… With Love” a petrecut cinci săptămâni pe locul 1 în topurile pop, s-au vândut mai mult de 14 de milioane de exemplare în întreaga lume și a câștigat șase premii Grammy.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente