„Am început anul 2015 cu volumul Zeul absent de Marius Lazurca. Cu premierul Ponta și premierul Gaburici. Era zăpadă. Frig. Și miliardul furat”, scrie Gheorghe Erizanu pe cartier.md.
Zece cărți alese de Cartier ale anului 2015:
#1. Debutul Du-te free de Aura Maru (colecția Rotonda), Premiul Național al Tineretului pentru 2015
#2. Balada celor cinci motănași de Ion Druță. Desene de Mihaela Paraschivu (colecția Cartier codobelc). A intrat în cele mai frumoase 26 de cărți românești ale anului 2015. Și în catalogul celor mai frumoase cărți ale Târgului de Carte de la Frankfurt pentru 2016.
#3. Constituția Republicii Moldova, Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal, Codul de procedură penală, Codul contravențional, Codul muncii (colecția Cartier juridic).
#4. Coșmar în Balcani. Un sas transilvănean în cel de-al Doilea Război Mondial. După relatările lui Friedrich Umbrich de Anna M.Wittmann (colecția Cartier istoric). Cu o prefață de Emil Hurezeanu. Lansarea volumului a intrat în atenția presei germane.
#5. Opera poetică (două volume) de Grigore Vieru (colecția Poesis). O ediție de Em. Galaicu-Păun și Dorin Onofrei. O antologie care i-ar fi plăcut, sunt sigur, și poetului. Excelentă! Este ultima carte din colecție.
#6. Un președinte împotriva României de Radu Portocală (colecția Rotonda). Cartea cu scandal. A intrat în atenția Antenelor & Ko. Acord reziliat.
#7. Chișinăul nostru necunoscut de Iurie Colesnic (colecția C(Art)ier). Tiraj de 800 de exemplare epuizat în trei luni.
#8. Portret de grup și Portret de grup. După 20 de ani de Eugen Lungu. Cea mai completă antologie a Generației 80 din Basarabia.
#9. Revolta lui Atlas. A este A de Ayn Rand. E ultimul volum din trilogie. Pentru cei care mai au vreo șansă să-l știe pe John Galt.
#10. Îngerii mării de Stela Popa. Desene de Stela Damaschin-Popa. E cartea de Crăciun 2015.
„Încheiem anul cu Plecarea lui Tolstoi de Ion Druță. Care a intrat deja în librării. Fără premierul Ponta, fără premierul Gaburici, fără premierul Streleț. Cu președintele Iohannis. Cu președintele Timofti. Cu soare frumos. Și zile călduroase”, mai adaugă Gheorghe Erizanu.