(video) Hoverboard-ul din Back to the Future a fost inventat de către românii de la ArcaBoard

hover
Foto: Hoverboardul a fost inventat de către români PC: lcsun-news.com

ArcaBoard, un vehicul zburător propulsat electric, a fost lansat oficial de ARCA Space, dispozitivul având prețul de 19 900 de dolari, iar primele livrări sunt programate începând cu 15 aprilie.

ArcaBoard este o mașină zburătoare propulsată electric, având 272 de cai putere și 203 000 W, fiind, potrivit comunicatului, „cel mai puternic și mai ușor vehicul personal creat vreodată”. ArcaBoard se poate deplasa în orice direcție, înainte și înapoi. Prețul de achiziție este de 19 900 de dolari americani, poate fi comandat pe site-ul ARCA, iar primele unități vor fi livrate începând cu 15 aprilie 2016, transmite AGERPRES.

ArcaBoard este construită din materiale compozite, are dimensiunile de 145x76x15 cm și o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg să zboare. Vehiculul poate să zboare la o înălțime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/h. Performanța este limitată de senzorii care o echipează. Anduranța maximă este de șase minute, dar cu accesoriul ArcaDock bateriile pot fi reîncărcate în 35 de minute.

„ArcaBoard este un vehicul revoluționar. În ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospațiale care ținteau către cer. Acum, am folosit cunoștințele însușite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental al omului, visul de a zbura”, afirmă Dumitru Popescu, președinte ARCA Space Corporation.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces, New Mexico (SUA), al cărei obiectiv principal este explorarea spațială.

În filmul Back to the Future, anul 2015 e anul în care era prezentat hoverboardul și se pare că e adevărat.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente