Peste 100 de șoferi au fost sancționați în cadrul unei operațiuni speciale

dsc06809
Foto: Photo Credit IGP

Inspectoratul Naţional de Patrulare a finalizat operaţiunea „Girofarul”, care a avut drept scop depistarea şi responsabilizarea conducătorilor auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie.

În perioada 22-24 decembrie, poliţiştii de patrulare au însoţit o ambulanţă, un cortegiu cu persoane VIP şi un echipaj al pompierilor, la care, în timpul deplasării, erau incluse sistemele de semnalizare specială.

Astfel, în decursul acestor zile au fost documentate 111 contravenţii în acest sens. Majoritatea şoferilor şi-au recunoscut vina, dând asigurări că nu vor mai încălca aceste reguli.

În conformitate cu legislaţia Republicii Moldova, „la apropierea vehiculului la care este pus în funcțiune dispozitivul cu lumină albastră giratorie sau fulger şi semnalul sonor special, conducătorii altor vehicule trebuie să asigure deplasarea nestânjenită a acestuia”.

Potrivit Codului Contravențional, art. 241 al. 2 „conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculului cu dispozitivele de semnalizare luminoasă şi sonoră în funcţiune”, se sancţionează cu amendă de la 500 la 600 de lei și cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente