(video) Participă și tu la o cursă de alergat prin galeriile subterane de la Cricova

10644368_830719030299735_8224369016815285489_o1
Foto:Photo Credit: winerun.md

Unul din obiectivele turistice ale Moldovei, care îi atrage atât pe localnici, cât şi pe turiştii străini, sunt beciurile de la Cricova. Acesta reprezintă un adevărat oraş subteran, cu străzile şi ulicioarele sale, lungimea cărora este de circa 120 de km. Pentru al doilea an consecutiv, sportivii amatori și profesioniști vor participa la Wine Run – o cursă unică din Europa la adâncimea de 100 de metri, prin galeriile subterane de la Cricova, pe distanța de 10 km.

Cea de-a doua ediție a Wine Run va avea loc pe 31 ianuarie 2016, începând cu ora 10.00 dimineața. Primul eveniment de acest gen a avut loc pe 25 ianuarie 2015 și a adunat peste 50 de persoane.

Competiția se desfășoară cu scopul de a populariza alergările în or. Chişinău, stilul sănătos de viaţă, precum şi pentru a-i scoate în evidență pe cei mai buni sportivi în rândul amatorilor şi profesioniştilor.

Câştigătorii şi premianţii în fiecare categorie de vârstă vor fi stabiliți după timpul ajungerii la finiş. Primii trei participanţi, care au ajuns la linia de finiş (bărbaţi şi femei), vor fi premiaţi cu medalii şi diplome, precum şi cu premii din partea sponsorilor.

Sunt admişi la cursă toţi doritorii, cu condiţia că dispun de o lanternă şi uniformă sportivă. Asigurarea medicală sportivă (este recomandată pentru cetăţenii străini). Participanţii competiţiilor trebuie să cunoască statutul Regulamentului impus de organizatorii evenimentului care poate fi accesat aici.

După încheierea cursei fiecare participant se va delecta și încălzi cu o cană de vin fiert.

Taxa de participare

Pachet Standard (include o medalie, un rucsac, un maiou oficial, la linia de sosire vin fiert oferit de Combinatul Cricova).
Pachet Standard + degustarea vinurilor și un prânz inclus.

Preţul pachetului Standard:
Pentru cetăţenii Republicii Moldova – 500 de lei
Pentru cetăţenii străini – 100 de Euro

Preţul pachetului Standard + degustare:
Pentru cetăţenii Republicii Moldova – 1.000 de lei
Pentru cetăţenii străini – 123 de Euro

Potrivit organizatorilor, numărul de participanți la cursa Wine Run este limitat. La eveniment pot participa doar 200 de persoane.

Vedeți mai jos cum a fost la ediția din acest an:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente