Alertă cu bombă la școala din satul Manta, Cahul

alerta-cu-bomba-la-doua-banci-comerciale-din-chisinau-1424762844_03395800
Foto: PC stiri.tvr.ro

Elevii şi profesorii de la şcoala din satul Manta, raionul Cahul, au fost evacuaţi de urgenţă astăzi, 9 decembrie, după ce o persoană a sunat la poliţie şi a declarat că în instituţie se află un obiect explozibil şi acesta urmează să sară în aer în câteva ore.

Şefa serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Tamara Procopii, a declarat că apelul la 902 a parvenit în jurul orei 10.00, iar la voce părea că sună un copil.

La faţa locului au intervenit oamenii legii şi serviciile abilitate care verifică sediul.

UPDATE: Alerta cu bombă de la şcoala din Manta, raionul Cahul, s-a dovedit falsă. Oamenii legii anunţă că au identificat persoana care a sunat la poliţie şi a comunicat despre explozibil. Este vorba despre un adolescent din localitate, care a vrut astfel să-şi scape amicul de la ore.

Şefa serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Tamara Procopii, a declarat că adolescentul a fost escortat la poliţie pentru audieri. Persoanele culpabile de alerte false riscă amendă cuprinsă între 400 şi 1 000 de lei. În cazul în care fapta este săvârşită de către un minor, amenda urmează a fi achitată de către părinţi.

În gimnaziul din Malta studiază peste 250 de elevi. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi după apelul din această dimineaţă la poliţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente