Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniile ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor și-a desemnat câștigătorii. Ceremonia de înmânare a premiului se va desfășura pe 25 noiembrie, în incinta Redisson Blu Leogrand Hotel.
Învingătorilor li se vor înmâna Diploma de conferire a titlului de Laureat al Premiului municipal pentru tineret şi premiu bănesc în valoare de 10.000 lei. De asemenea, vor fi oferite premii speciale în sumă de 2.000 de lei pentru candidaţii care au înregistrat rezultate înalte în domeniile în care activează.
Concursul este organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău. Dosarele înaintate la concurs au fost analizate de către Comisia de Experți (specialişti în domeniu, personalităţi notorii), care au asigurat transparenţa şi au selectat cele mai valoroase lucrări.
Laureații ediției curente a Premiului municipal pentru tineret au devenit:
Ivan Radevici (fizică);
Ivan Ungurean (drept);
Daniela Popa (economie);
Irina Mihailov (entomologie);
Octavian Sajen, Vladimir Guriev și Igor Spînu (medicină);
Marin Butuc (filologie);
Igor Chiosa (istorie);
Elena Molodoi și Ludmila Bejenaru (biotehnologie);
Ivan Duminică (etnologie);
Victor Țvetov (literatură);
Laurențiu Vutcărău (actorie).
Premiul Special: Asociația Europeană a Studenților „AEGEE-Chișinău”
Mențiuni:
Sofia Grigorcea (genetică vegetală);
Dumitru Chesov (medicină);
Irina Bacalov (biologie);
Andrei Zapșa (literatură);
Hristiana Caproș (medicină);
Artur Golban (ecomonie);
Dumitru Untilă (fizică).
Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor, iniţiat în anul 1996 şi aprobat prin decizia Primăriei municipiului Chişinău nr. 3/9 din 28.01.1999, organizat anual de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, are drept scop stimularea şi promovarea potenţialului intelectual-artistic al tinerilor din municipiu.
În cadrul lui se fac unele bilanţuri ale activităţii tinerilor cu capacităţi native şi spirite inovatoare, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior, ONG-urilor de tineret, ai uniunilor de creaţie, fundaţiilor culturale, altor instituţii de profil, tineri profesori şi savanţi de la Academia de Ştiinţe a Moldovei.
În perioada anilor 1996-2015, de acest premiu s-au învrednicit 2.015 tineri, care pe parcurs au obţinut rezultate frumoase, astfel devenind personalităţi importante în diverse domenii: juriști, medici, militari, actori, regizori, interpreţi, compozitori, scriitori, poeţi, academicieni, lucrările cărora au înregistrat rezultate remarcabile la diferite foruri internaţionale.