Dicționarul Oxford a desemnat cuvântul anului 2015, care, de fapt, nu este un cuvânt

oxford dictionaries
Foto: PC:Oxford Dictionaries

Dicționarul Oxford a determinat cuvântul care a adus cel mai important plus în lexicon pentru anul 2015, dar, pentru prima dată, cuvântul anului nu este, de fapt, un cuvânt.

Pentru prima dată, cuvântul anului desemnat de Dicționarul Oxford al limbii engleze nici măcar nu este un cuvânt. Este un emoji. Mai exact, tipul chel cu ochii plini de lacrimi.

Emoji este o imagine digitală mică sau o pictogramă folosită pentru a exprima o idee sau o emoție în comunicarea electronică. Termenul Emoji e preluat din japoneză, și provine de la  e – ‘imagine’ + moji ‘caracter’.

Oficial, pictograma căreia urmează să-i fie acordat titlul de cuvânt al anului 2015  este numit, de fapt, „fața cu lacrimi de bucurie”.

 

Acest emoji a fost ales pentru că „este cuvântul care reflectă cel mai bine starea de spirit și preocupările omului din anul 2015”, potrivit Oxford University Press.

 

PC: Oxford Dictionaries

Oxford declară că utilizarea atât a cuvântului Emoji, cât și a personajelor expresive a luat amploare în 2015. Presa de la Oxford, în parteneriat cu Android și tastatura SwiftKey, a analizat datele privind utilizarea la nivel mondial a emoji și a constatat că „fața cu lacrimi de bucurie” a fost cea mai utilizată pictogramă în întreaga lume în acest an, ceea ce prezintă o creștere cu 20 la sută față de celelalte emoji utilizate în Marea Britanie și cu 17 la sută în SUA.

Alte cuvinte și expresii incluse în lista scurtă a cuvântului anului pentru 2015 includ: economia de schimb, refugiat, ad-blocker, Brexit, Dark Web și lumbersexual.

Adrian Alîmov

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente